K1 i Boks

‘Ako Dubois dopusti Hrgoviću da se razmaše i učini borbu grubom - on će mu uzeti srce‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Jermaine Franklin smatra da je ‘El Animal‘ hrabriji i opasniji boksač, a da je 26-godišnji Britanac vještiji

Dvadeset i tri dana dijele nas od spektakularne "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" priredbe (1. lipnja, Rijad) na kojoj ćemo, među ostalim, gledati i okršaj Filipa Hrgovića (17-0) i Daniela Duboisa (20-2). Sukladno tome, proteklih dana sve veći broj ljudi iz boksačkog svijeta javno govori o obračunu hrvatskog i britanskog teškaša, a među posljednjima to je učinio Jermaine Franklin (22-2).

"Gledam na male stvari kojima većina gledatelja ne pridaje pozornost. Hrgović ima srce, a Dubois ima vještine. Vidio sam situacije u kojima je Dubois ostajao bez srca, ne želim reći da je sklon odustajanju, ali, po mom mišljenju, to tako izgleda. Viđao sam i da je Hrgović pobjeđivao ljude ‘na mišiće‘, ali on nema te čiste boksačke vještine kakve Dubois ima", rekao je 30-godišnji američki teškaš u razgovoru za Seconds Out pa dodao: "Ako Dubois bude mogao ući u ring i nadboksati Hrgovića, ako uspije napraviti ono što mora napraviti, a da ne bude unakažen i teško ozlijeđen - mislim da može izvući pobjedu. Ali ako dopusti Hrgoviću da borbu učini grubom i razmaše se, mislim da će mu Hrgović uzeti srce".

Franklina ni Duboisova pobjeda u meču protiv Jarrella Millera nije nagnala da promijeni mišljenje o njemu u pogledu nedostatka srčanosti i hrabrosti.

"U ranim rundama je ta borba izgledala lijepo i uzbudljivo, sudjelovali su u razmjenama i obojica išli prema naprijed, ali smatram da je Dubois, nakon što je shvatio da Miller nije ništa kapitalizirao, krenuo pojačavati i bacati više udaraca. Vidio je da je Miller umoran. Nisam zbog te borbe krenuo sumnjati u njegovu srčanost, to je moje osobno mišljenje na temelju svih njegovih borbi koje sam gledao", zaključio je "989 Assassin".

Linker
09. svibanj 2024 20:19