K1 i Boks

Rat oko Los Angelesa: Oscar De La Hoya smatra da Eddie Hearn nema što tražiti na njegovom terenu

De La Hoya

 SAM HODDE Getty Images Via Afp
Najiskusniji boksački znalci će vam često reći da se najveće borbe vode izvan ringa, a ovo je samo jedan dokaz te mudre izjave

Već smo pisali o jednoj od najboljih boksačkih priredbi koja je najavljena 3. kolovoza ove godine u Los Angelesu. Priredbu predvodi Terence Crawford, a organiziraju je Eddie Hearn s pokroviteljstvom Turkija Alalashikha. Detaljnije o njoj možete pročitati ovdje.

Nakon službene najave te priredbe u ofanzivu je krenuo PR tim Golden Boy Promotionsa čiji je vlasnik bivši svjetski prvak i jedan od većih promotora Oscar De La Hoya. "Nitko neće dolaziti na moj teritorij i misliti da može preuzeti moj sport! Ovo je rat. Upućujem ovo osobi koja ne ništa o boksu!" napisao je ljutiti De La Hoya na svom X računu.

"Eddie, molim te zbog britanskog boksa samo ostani u svojoj zemlji i radi svoj posao. Ostavi prave promotore u Americi na miru, ovdje boks nešto znači. Imao si svoju šansu, spiskao si stotine milijuna dolara u Americi i nisi napravio doslovno ništa" rekao je kasnije De La Hoya u svom intervjuu za Boxing Scene.

Neosporno je da se radi o dva velika igrača na boksačkoj sceni koja ne mogu raditi u simbiozi, dijelom zbog poslovnih okvira, a većim dijelom zbog svojih ega. De La Hoya je poznat po svom "machismu" koje mu ne dopušta da se povuče, dok Hearn pokušava progurati stvari prije direktnog obračuna. Zasad je Englez u prednosti jer je sve službeno, dok Meksikanac mora pronaći način da uzvrati paljbu tako što će organizirati priredbu koja će direktno parirati Matchroom Boxingu.

Linker
05. svibanj 2024 00:33