UFC

Dana White napao poznatu američku medijsku koporaciju NBC zbog krivog izvještavanja o Jonesovom uhićenju

Dana White

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
Dana White je poznat po tome što nije fan velikih medijskih kuća te njihovog načina izvještavanja

Whiteova uvjetno rečena "netrpeljivost" s medijima seže još iz njegovih ranih poslovnih dana, no jedna nedavna situacija je to i potvrdila. Naime, 30. ožujka ove godine zatekla nas je vijest da je jedan od najboljih MMA boraca ikada te trenutni prvak UFC-ove teške kategorije Jon "Bones" Jones uhićen u svom domu u Novom Meksiku.

NBC News je prvi izvijestio preko svojih izvora iz lokalne policije da je Jones uhićen zbog napada i prijetnji ženskoj osobi koja je zaposlenica Drug Free Sport International antidopinške agencije koja trenutno surađuje s UFC-om. NBC News je izvijestio pisanim i TV putem da je prilikom skupljanja uzorka u Albuquerqueu spomenuta ženska osoba napadnuta od strane Jonesa.

Kasnije je glasnogovornik lokalne policije rekao da Jones nikada nije službeno uhićen već da se sve odvilo na bazi "razgovora". Poslije te izjave NBC je ekspresno uklonio sve pisane tragove o tim navodima.

"Jon Jones je bio u maloj nevolji nedavno i oni su doslovno napisali da je on uvijek u nevoljama" rekao je Dana White za Club Random Podcast te nastavio: "NBC News je neopravdano i neprovjereno napisao tu vijest, a on nikada nije bio uhićen. Čini mi se da više ni ne pokušavaju provjeriti informacije već samo nanijeti štetu".

Jones je sve navode opovrgnuo svojom Instagram objavom, a prošli tjedan je objavio da se vratio MMA treninzima te se nada da će se borba s Stipom Miočićem održati što prije moguće.

Linker
14. svibanj 2024 12:09