UFC

Derrick Lewis je spreman ustupiti mjesto glavne borbe na sutrašnjoj UFC priredbi u St. Louisu

Derrick Lewis

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iako je više puta tražio da ne bude u glavnim borbama večeri, UFC ga uporno stavlja na vrh plakata

Teškaš Derrick ‘The Black Beast‘ Lewis upitao se zašto je on glavni događaj ovog vikenda umjesto domaćeg junaka, Joaquina Buckleyja.

Vrlo rijetko viđamo da se borci glavnih borbi pitaju zašto su oni na vrhu plakata. Međutim, Lewis umjesto sebe vidi Buckleyja, koji je rođen i omiljen u svom gradu, St. Louisu, kao sutrašnju glavnu zvijezdu.

‘The Black Beast‘ vraća se u kavez protiv brazilskog izazivača Rodriga Nascimentoa. Nascimento trenutno ima profesionalni omjer 11-1 i 15. je rangirani teškaš na svijetu, ima niz od tri uzastopne pobjede sudačkom odlukom od 2022. godine.

S druge strane, 12. rangirani Lewis traži povratak nakon poraza jednoglasnom sudačkom odlukom od Jailtona Almeide, a prethodno je ostvario nevjerojatan nokaut letećim koljenom protiv Marcosa Rogeria de Lime na UFC-u 292.

Na konferenciji za medije prije borbe, Lewis je upitan što misli o tome da je još jednom u glavnoj borbi unatoč tome što je javno zatražio od UFC-a da ga stave u borbu od tri runde:

"Ne znam zašto i dalje dobivam glavne borbe. Znam da sam to rekao toliko puta na nacionalnoj televiziji, nisam želio biti u glavnoj borbi... Ne znam što sam trebao učiniti."

"Mislio sam da možda moram izgubiti nekoliko borbi i više neće biti glavnih borbi. Ali ne, i dalje pokušavaju staviti mene u glavnu borbu", rekao je Lewis.

Zatim je upitan što misli o domaćem heroju, Buckleyju, koji poziva UFC da zamijeni naslovnu i sunaslovnu borbu kako bi on bio glavna atrakcija za svoju domaću publiku.

"Meni nije važno, Buckley to može dobiti što se mene tiče. Ništa još nije počelo. On to još uvijek može imati. Volio bih se boriti u tri runde, zaista."

Buckley je prethodno ukrao posljednje trenutke konferencije za medije prije UFC-a 300 kada se neočekivano javno obratio Dani Whiteu:

"Čitava je publika to rekla, čovječe, vraćate se u St. Louis – hej, volimo Derricka Lewisa, ali on ne želi borbu od pet rundi Dana... Zamijenite to čovječe, dajte vašem momku glavnu borbu u njegovom rodnom gradu. Hajde!"

Buckley možda nije dobio svoju glavnu borbu, ali sigurno će imati podršku cijelog Enterprise Centra dok pokušava obraniti 11. mjesto na rang ljestvici protiv Nursultona Ruziboeva.

Lewisu je ovo čak 12. glavna borba u karijeri i, iako je propisana na pet rundi, on očekuje da će svega jedna runda biti dovoljna.

"To je jedini način kako mogu to obaviti, nokautom. Želim to završiti brzo - u formi sam za pet rundi, ali želim ovog tipa sigurno završiti u prvoj."

‘Crna zvijer‘ ulazi u sutrašnji meč s omjerom 27-12, a čak 22 od tih 27 pobjeda dolaze putem nokauta i time drži trenutni rekord za najviše KO/TKO pobjeda u UFC-u.

Linker
19. svibanj 2024 19:43