UFC

Jones o Miočiću i Aspinallu: ‘Odluka je jasna. Dat ću tom čovjeku ono što želi, a onda tražiti drugu glavu!‘

LJon Jones

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Aktualni prvak UFC-ove teške kategorije čvrst je u odluci da se za pojas bori sa Stipom

Klupko u UFC-ovoj teškoj kategoriji još se uvijek nije krenulo razmotavati. Čeka se na povratak aktualnog prvaka Jona Jonesa, odnosno na njegovu dugo očekivanu borbu sa Stipom Miočićem, dok se privremeni prvak Tom Aspinall nada svom "title shotu", a negdje iz prikrajka vreba i Alex Pereira. "Bones" je dodatnu prašinu podigao kada je, krajem prošlom tjedna, rekao kako bi njegova borba s "Poatanom" bila najveća u MMA povijesti. Vlasnik pojasa "kraljevske" divizije, sada se, međutim, ponovno oglasio i kroz objave na X-u progovorio o svim "heavyweight" aktualnostima - istaknuvši kako je Miočić za njega ipak prvi odabir.

"Usred sam jasne odluke... Držati se originalnih planova i boriti se protiv čovjeka sa svim priznanjima ili potpuno zanemariti sav trening koji sam posvetio Stipi i boriti se s drugim potencijalnim ‘hype‘ vlakom kojeg možda neće ni biti ovdje za tri godine. Svoje planove neću mijenjati ni za koga. Stipe je ovdje kao najbolji teškaš koji se ikada borio, dat ću tom čovjeku ono što želi, a onda ću tražiti drugu glavu. Što god bude sljedeće - neka bude", napisao je 36-godišnji borac pa se osvrnuo na borbu između Aspinalla i Pavloviča za "interim" titulu (UFC 295), a do koje je došlo uslijed njegove ozljede i odgode meča s Miočićem:

"UFC je briljantna tvrtka, učinila je što je morala da spasi priredbu. Ali to je definitivno zbunilo hrpu britanskih navijača, dalo im pravo da misle da je njihov dječak doista prvak. To me podsjeća na vrijeme kada je Cormier bio ‘prvak‘ tijekom moje odsutnosti".

Linker
17. svibanj 2024 07:47