UFC

Colby Covington: 'Ja sam spreman, no Masvidal je nestao s lica zemlje'

Colby Covington
 Instagram
Ako je vjerovati izjavama Colbyja Covingtona, on je prihvatio uvjete borbe protiv Jorgea Masvidala

Već se jako dugo vremena "kuha" borba između Colbyja Covingtona i Jorgea Masvidala. Zapravo, negdje od sredine prošle godine, kad je Masvidal poslije pobjede nad Benom Askrenom postao kandidat za napad na titulu. Do tada veliki prijatelji su se prvo udaljili, onda su krenule prozivke, a vrlo brzo je sve preraslo u netrpeljivost. Covington je onaj koji je prvi zatražio da svoje nesuglasice riješe u Octagonu, a takvim željama ostao je sklon kroz cijelo ovo vrijeme.

Možda se po tom pitanju napokon nešto pokrenulo. Ako je vjerovati onome što je rekao u razgovoru za Submission Radio, borba protiv Masvidala mu je ponuđena.

"S moje strane je sve spremno. Dao sam im verbalni pristanak, a ja sam čovjek od riječi. Pojavit ću se i odraditi ono što radim najbolje. Boriti se, pobijediti i priuštiti show fanovima diljem svijeta. No, dovesti Jorgea 'Street Judas' Masvidala u ova je druga priča. Čovjek nema nikakvih drugih opcija, ali misli da će se boriti protiv Conora McGregora, a također želi laku borbu protiv momka na soji, Natea Diaza. Tip je očajan u ovom trenutku. Ne želiš se boriti protiv tipa koji je broj 1 na svijetu, odnosno mene?", upitao se Colby, dodavši kako je Masvidal s razlogom posljednjih tjedana utihnuo:

"Gdje se on sad nalazi? Nestao je s lica zemlje. U potpunosti je utihnuo. Mislim kako će zbog toga fanovi uvidjeti pravu istinu i da će on izgubiti taj ulični kredibilitet. Sve to što je stvorio oko sebe, priču da je opaki gad, da je kralj ulice i ulični borac, svakim danom sve više gubi tu reputaciju jer ga nema, nitko ga ne može naći."

Colby smatra kako su njihovi bivši treninzi i sparinzi razlog zašto Jorge ne prihvaća borbu. Već ranije je tvrdio kako je u to vrijeme bio dominantan te da Masvidal jako dobro zna što bi ga u pravoj borbi dočekalo.

"Postoje razlozi zašto se ne želi boriti protiv mene, sve je on to iskusio već ranije. Zna kako bi borba završila i ne želi biti osramoćen pred cijelim svijetom. Zbog toga se skriva. UFC mi je također rekao da će ugovoriti borbu biti teška misija jer se on ne želi boriti protiv mene. Objasnio je da mu se uparivanje ne sviđa sa stilske strane. Govoriš da si najbolji na svijetu i onda borbu odbijaš zbog stila? Zbog svega toga on nije postao prvak niti hoće", završio je svoju prozivku prvoplasirani borac ljestvice izazivača velter kategorije.

Linker
19. svibanj 2024 19:32