K1 i Boks

Američki teškaš opleo po Dillianu Whyteu: ‘On je najbolji kada se bori protiv antidopinških agencija!‘

Dillian Whyte

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Sve je u rukama Eddiea Hearna i ekipe na kojima je sada zadatak da pronađu zamjenskog protivnika i spase spektakl u Londonu

Ovoga smo vikenda trebali gledati veliki revanš između starih znanaca Anthonyja Joshue i Dilliana Whytea, međutim od tog meča neće biti ništa. Dillian je pao na doping testu i Joshuu ostavio bez protivnika, tako da se i dalje ne zna sudbina cijele priredbe koja bi se nadolazećeg vikenda trebala održati u Londonu.

Sigurni smo da Hearn i ekipa aktivno rade na spašavanju eventa i pronalasku zamjenskog protivnika, a kolege teškaši su se udružili u kritiziranju Whytea. Posljednji je na redu bio Michael Hunter, koji tvrdi da se Whyteu ovakve stvari više ne bi trebale tolerirati.

‘‘Tri promašaja i ispadaš! Znali smo razapinjati određene borce koji su pali jednom tako da Dillian nije zaslužio ništa drugo. Ne znam točno o kakvoj se situaciji tu radi, ali pasti tri puta na doping i pokušavati oblikovati narativ da ste nevini je jako loše za cijeli boks‘‘, rekao je Hunter za Boxing UK.

‘‘Mislim da su fanovi ti koji ovime najviše gube, posebno fanovi u Velikoj Britaniji. Mislim da ovo izgleda jako loše za Dilliana. Znam da će on pokušati ovo popraviti – a on je najbolji u tome. Najbolji je kada se bori s antidopinškim agencijama, VADA-om i UKAD-om‘‘, zaključio je.

Što reći osim da se nadamo kako zbog ovoga neće propasti cijeli event. Osim Joshue, posebno smo se veselili novom nastupu najboljeg hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića koji se bori protiv Demseyja McKeana. Sve je u rukama Eddiea Hearna i ekipe na kojima je sada zadatak da pronađu zamjenskog protivnika i spase spektakl u Londonu.

Linker
28. travanj 2024 01:10