K1 i Boks

(ANKETA) Je li Lomachenko uistinu pokraden? Pogledajte što kaže službena statistika!

Devin Haney vs. Vasyl Lomachenko

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Teško je donijeti neki zaključak o sinoćnjem ishodu, ali u anketi možete izraziti svoje mišljenje

(24-godišnji Devin Haney (30-0) noćas je obranio svoje titule u lakoj kategoriji te je jednoglasnom odlukom sudaca (116-112, 115-113, 115-113) svladao Vasyla Lomachenka (17-3). Iako je odluka sudaca bila jednoglasna, složit ćete se da je meč bio puno bliži nego što se ‘‘na papiru‘‘ čini.

Doslovno je svaka runda jako teška za bodovati, a ne možemo reći da je jedan uspio u potpunosti ugroziti drugoga. Bila je to borba stilova, a Haney je pokušavao kao glavno oružje nametnuti svoj prednji direkt. S druge strane Lomachenko napadao tijelo i glavu, no isto tako ne možemo reći da je uspio ozbiljnije ugroziti odličnog Haneyja.

Ako bacimo oko na statistike, vidjet ćemo da su i one također jako bliske. Haney je općenito bacio i pogodio manje udaraca, no veći mu je bio ukupan postotak pogođenih (27,2%) dok je Lomachenko pogodio 22%. Što se tiče direkata u tijelo, Haney ih je pogodio tek 20, odnosno ukupno 10,6% od ukupnog broja. Lomachenko je pogodio devet više, odnosno 11,6% od ukupnog broja.

S druge strane, Haney je pogodio 90 udaraca u tijelo od 217 pokušaja, odnosno njih 41,5%. Lomachenko je pogodio njih 95 od 314, odnosno 30,3 %. Cijelu statistiku pogledajte ispod:

Bilo kakav zaključak o ovom meču je jako teško donijeti. Pronaći ćete dobre argumente za pobjedu Haneyja, ali i za pobjedu Lomachenka. Statistika definitivno odgovara izgledu samog meča u ringu, ali nas zanima i vaše mišljenje. U anketi ispod možete glasati i izraziti svoje mišljenje o sinoćnjem pobjedniku:

Linker
30. travanj 2024 05:12