K1 i Boks

Anthony Joshua i Tyson Fury odabrali mjesto održavanja njihovog meča

Tyson Fury
 Brian J Ritchie/Hotsauce/Shutterstock Editorial/Profimedia
Eddie Hearn otkrio je medijima jednu od najvažnijih informacija po pitanju velikog meča

Korak po korak sve smo bliže dogovaranju boksačkog meča između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Sve to ide vrlo sporo, mnogi bi rekli kao da je u pitanju izgradnja nekog ogromnog građevinskog objekta, a ne sportski događaj. No, to je opis stanja u današnjem boksu na visokoj razini. Puno je strana čiji apetati trebaju biti zadovoljeni te još je više malih točaka koje se moraju pokriti i to određenim redoslijedom.

Nakon što je nešto ranije ovog mjeseca potvrđeno da je pao dogovor po pitanju financija te kako su napokon svi pristali na raspodjelu koja se našla na stolu, glavni organizator meča, Eddie Hearn iz Matchroom Boxinga, okrenuo se radu na lokaciji i datumu. Prije par dana je potvrdio kako je pripremio nekoliko ponuda koje su iznesene objema stranama, a sad je potvrdio kako su se strane složile oko jednog prijedloga.

Tijekom svog gostovanja u Behind The Gloves podcasta, Hearn je otkrio ekskluzivnu informaciju koja će razveseliti sve ljubitelje boksa i one koji se nadaju potvrdi meča.

"Obje strane su potvrdile odabir lokacije koja ih zadovoljava i sad smo u fazi finaliziranja dogovora s njima, u sjajnoj smo poziciji. Mogu slobodno reći da u ovom trenutku imamo ponudu, svi smo se s njom složili i idemo dalje", rekao je Hearn, ipak ne otkrivši o čemu se radi sve dok ne bude potpis na papiru:

"Neću vam reći gdje će se meč održati, no obje strane su prihvatile prijedlog i to je odabrana opcija. Uskoro ćete imati datum i službenu najavu."

U posljednje vrijeme se pričalo o dvije opcije. Prva je Saudijska Arabija ili neka od obližnjih arapskih država, budući da su u ovo vrijeme oni koji najlakše mogu pokriti traženu financijsku konstrukciju. Druga je Wembley stadion, no on čak puno bolje kotira kao opcija za revanš, koji bi se, bude li sve po planu, trebao održati krajem godine.

Linker
19. svibanj 2024 00:52