K1 i Boks

Artur Beterbiev je strašan! Dagestanac je uraganski prošao kroz Smitha i zatražio meč protiv Bivola

Artur Beterbiev vs. Joe Smith Jr.

 ELSA/Getty images/Profimedia
37-godišnji poluteškaš zadržao je stopostotni niz pobjeda prekidom

Puno pompe podiglo se oko meča između Artura Beterbieva (18-0, 18 KO) i Joe Smitha Jr.-a (28-4, 22 KO). Bila je to borba u kojoj su čak tri pojasa svjetskog prvaka bila na stolu i trebali smo gledati jako zanimljiv okršaj.

Beterbiev je u New York došao braneći svoje WBC i IBF titule u poluteškoj kategoriji (-79.37 kg; 175 'lbs') dok se Smith pojavio s epitetom WBO prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji. Obojica boksača opaki su nokauteri i ''vatromet'' se očekivao od samog početka.

''Vatromet'' smo i dobili, ali pucao je samo ruski borac, rodom iz Dagestana. Beterbiev je eksplozivno ušao u ovaj meč tražeći 18. nokaut u svom 18. profesionalnom nastupu. Već u prvoj rundi, Artur Beterbiev uspio je uzdrmati Smitha koji je krajem prve runde nakraju pokleknuo, no brzo se vratio na noge.

Samo 38 sekundi unutar druge runde, Beterbiev desnicom ponovno uspijeva uzdrmati svog protivnika. Bilo je vidljivo kako je Smith u velikim problemima, a Beterbiev je namirisao priliku za brzi prekid. Nastavio je Dagestanac s kanadskom adresom pritiskati američkog boksača. Nakon minutu i 15 sekundi druge runde, Smith je pritisnut uz užad ringa i završio je u nokdaunu. Davao je Amerikanac sve od sebe da preživi ove uraganske nastupe Beterbieva, ali ruski boksač nanizao je dva aperkata, a zatim udarac desnicom koji je možda odsjeo i na stražnjem dijelu Smithove glave. Joe Smith Jr. bio je opako uzdrman, a sudac je odlučio kako nema smisla nastavljati ovaj meč i došlo je do prekida nakon dvije minute i 19 sekundi.

Tehničkim nokautom Beterbiev je zadržao svoj stopostotni niz pobjeda prekidom, dok je Smith nokautiran tek drugi put u svojoj karijeri. 2010. godine nokautirao ga je Eddie Caminero, ali Smith je tada bio na samim počecima svoje karijere i na glasu je kao vrlo tvrd borac.

Ipak, Beterbiev je jedan od najubojitijih boksača koji trenutno hodaju ovim planetom i to je večeras samo potvrdio. Koeficijent na njegovu pobjedu u prosjeku je iznosio oko 1.10, a ispostavilo se da su kladionice bile u pravu kad su ga postavile za tako velikog favorita. Jedino što Beterbievu sada preostaje jeste meč protiv sunarodnjaka Dmitryja Bivola (20-0, 11 KO).

Bivol drži WBA (Super) titulu u poluteškoj kategoriji, a proteklog mjeseca obranio ju je pobjedom protiv Canela Alvareza. Pobjednik meča između Bivola i Beterbieva ujedinio bi sve relevantne titule svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, a oba boksača žele taj meč. Promotor Dmitryja Bivola još uoči ove borbe iskazao je interes za tom borbom, a Beterbiev je nakon pobjede protiv Smitha poručio:

''Borbe za ujedinjenje titula su zanimljivije i više me motiviraju. Preferiram meč za ujedinjenje titula. Želim biti neprikosnoveni prvak.'', rekao je Beterbiev, a što se meča protiv Smitha tiče:

''Joe je nešto otvoreniji boksač i lakše ga je dohvatiti. Obojica imamo dobar udarac i pokušali smo pogoditi prvi. Ovaj put ja sam bio sretniji i prvi sam pogodio.'', rekao je skromni dagestanski boksač.

Završnu sekvencu ovog meča možete pogledati OVDJE, a neke od najboljih trenutaka pogledajte klikom na LINK.

Linker
30. travanj 2024 03:52