K1 i Boks

Ben Askren o Jakeu Paulu: ‘Možda je on stvarno dobar boksač‘

Jake Paul vs. Ben Askren

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Umirovljeni MMA borac prokomentirao je Jakeove boksačke vještine

U četvrtom mjesecu ove godine, Jake Paul i Ben Askren obračunali su se u boksačkom meču. Ta borba zapravo je ''krivac'' zašto je trend YouTubera, a naročito braće Paul, sve popularniji u boksu. Iako je Askren prvenstveno hrvač, mnogi su smatrali da su njegove skromne boksačke vještine dovoljne da savlada osobu koja se boksom bavi tek nekoliko godina i zapravo nije profesionalni boksač.

Ipak, Askren je završio nokautiran u prvoj rundi, a samopouzdanje Jakea Paula otišlo je u nebesa. Bivšeg MMA borca Bena Askrena, optuživalo se da je namjestio meč te da se u njemu pojavio samo zbog velike zarade. Neki smatraju da je možda i podcijenio YouTubera, no moramo uzeti u obzir i da je Askren stvarno loš, barem kad je boks u pitanju.

''Uoči borbe protiv Jakea, rekao sam kako je on možda dobar boksač, a možda i nije. Nismo imali pojma u tom trenutku.'', započeo je Askren tokom gostovanja u Lex Freidmanovom podcastu.

Ako već Ben nije bio MMA borac koji je prikladan za odraditi boksački meč, to je donekle trebao biti Tyron Woodley. Bivši UFC-ov prvak velter kategorije posjeduje ipak nešto bolje boksačke vještine nego Askren. Vjerovali su mnogi fanovi borilačkih sportova kako će ''T-Wood'' zaustaviti ''hype'' oko Jakea Paula, no i Tyron je razočarao. Paul je krajem osmog mjeseca slavio podijeljenom sudačkom odlukom, a Woodleyja se također optuživalo da je meč odradio samo zbog novca, bez ikakve želje za pobjedom. Međutim, Ben Askren tvrdi kako možda zanemarujemo činjenicu da bi Jake Paul mogao biti respektabilan boksač.

''Znao sam da je Tyron (Woodley) puno bolji boksač od mene. Dakle, mislio sam da su velike šanse da ga Tyron prebije, no postojale su šanse da je Jake uistinu dobar u ovome. Mislim da je konačni zaključak da Jake na neki način stvarno jeste dobar. Očito da ulaže puno vremena u to. Dakle, nije loš, toliko ću reći.'', objasnio je Ben Askren.

Paula u idućem nastupu čeka Tommy Fury (7-0-0). Radi se o momku koji je također ''celebrity'' boksač, no iza sebe ima sedam profesionalnih mečeva i jednako toliko pobjeda. Možda upravo polubrat Tysona Furyja bude pravi test za Jakea Paula. Saznat ćemo 18. prosinca jer tad bi spomenuti dvojac trebao odraditi meč.

Linker
11. svibanj 2024 21:13