K1 i Boks

Bigfoot Silva dogovorio ‘bare knuckle MMA‘ meč protiv još jednog bivšeg člana UFC-a

Antonio ”Bigfoot” Silva
 Donat Sorokin/TASS/Profimedia
Nakon diskutabilnog poraza na Megdanovoj priredbi, Brazilac će nastaviti karijeru u drugom smjeru

11. rujna održat će se druga priredba Gamebred FC-a, borilačke organizacije koju je osnovao Jorge Masvidal, a na kojoj se održavaju MMA borbe bez rukavica, odnosno "bare knuckle" MMA. Nakon relativno uspješne prve, za glavnu borbu druge Masvidal je pripremio okršaj dva poznata borca, od kojih jednog slobodno možemo nazvati bivšom velikom zvijezdom borilačkog sporta.

Radi se o Antoniju Silvi, globalno poznatom pod nadimkom Bigfoot, bivšem izazivaču za UFC titule teške kategorije, koji se ove godine ponovno borilački aktivirao. Nažalost, povratak MMA-u, koji je odradio u Šapcu na Megdanovoj priredbi, neće pamtiti po najboljem, no to ga nije pokolebalo pa će se po drugi put u karijeri okušati u borbi bez rukavica, samo što ovog puta to neće biti boks nego MMA.

Brazilca čeka borba protiv bivšeg člana UFC-a i PFL-a, Alexa Nicholsona. On je 2015. godine, prije nego je pristupio UFC-u, nastupao i u boksu, gdje je ostvario po jednu profesionalnu pobjedu i poraz. Ipak, ovo će mu biti prvi susret s "bare knuckleom" bilo kakve vrste. Kroz svoju MMA karijeru iskazao se kao dobar udarač vrlo čvrste brade, što bi odmah u startu moglo biti problem za Silvu.

Silva se do sada jednom okušao u boksu bez rukavica, kad je na priredbi BKFC-a nokautom poražen od Gabriela Gonzage. U ovoj verziji borbe bez rukavice još se nije imao priliku okušati, zato što se zapravo radi o originalnom proizvodu popularnog UFC borca. Upravo je nokaut metoda kakvom je gubio i većinu svojih posljednjih MMA borbi te je činjenica da je njegova sposobnost primanja udaraca ispod neke razine potrebne za ozbiljne nastupe. On se unatoč tome odlučio vratiti te pokušati ostvariti još koju pobjedu. Kombinirano u MMA-u i bare knuckle, od 2013. godine do danas, upisao je 12 nastupa te slavio tek jednom.

Nicholson je u MMA karijeri upisao 14 pobjeda i devet poraza, a posljednji put je nastupio krajem 2019. godine, u četvrtfinalu PFL-ovog teškaškog turnira druge sezone. Promocija ga unatoč dobrom rezultatu ipak nije angažirala za aktualnu treću sezonu.

Linker
18. svibanj 2024 15:41