K1 i Boks

Bijesni Bob Arum otkrio zašto nije bilo sučeljavanja: ‘Glupača je sve zakuhala, ali spasili smo meč‘

Bob Arum
 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Poznati promotor nije imao lijepe riječe za voditeljicu konferencije za medije

Konferencija za medije pred meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera završila je burno, situacijom gdje je voditeljica morala prekidati glasnu raspravu. No, burno je bilo i nakon što je pozornica ispraznila, a mediji okružili Boba Aruma. 89-godišnji promotor, koji je na čelu organizacije ovog meča, bio je frustriran pokušajem voditeljice Kate Abdo da boksače postavi u pozu za sučeljavanje. Naime, u trenutku kad je Furyja i Wildera pozvala da priđu jedan drugom, Bob je iz publike glasno vikao da to ne naprave te je na kraju uspio spriječiti situaciju koje ga je bilo strah.

Naravno da je medije zanimalo zašto nije dozvolio trenutak kakav je na kraju sličnih događanja inače uobičajen, a on je objasnio, usput se žestoko obrušivši na 40-godišnju voditeljicu s FOX televizije, Kate Abdo.

"Mi držimo stvari pod kontrolom da se ne bi dogodilo nešto neželjeno. Da je došlo do sučeljavanja, znamo da bi vjerojatno jedan drugog napali. Na pozornici nije bilo osiguranja, a ta glupača ih je pokušavala spojiti. Budući da je ona s FOX-a, vjerujem da je sve bilo smišljeno. Tko bi ih zaustavio da se išta dogodilo? Oni su emocionalni, oni su borci i prije svega ljudi, a već neko vrijeme pred svijetom jedan drugog vrijeđaju, govore si međusobno najgore stvari. To je prihvatljivo jer riječi ne mogu napraviti štetu. Ali, ako ih postavite kao ljutite pse, to je kao da forsirate da se nešto dogodi", rekao je Arum, dodatno izrazivši svoju frustraciju s Abdo:

"Nema sučeljavanja, dovedite osiguranje. Razumjeli su to. Problem su ti ljudi s FOX-a, oni ne znaju ništa. Doveli su tu ženu iz Britanije, a ona je cijelu konferenciju prilagođavala Wilderu. Nije me briga za to, ali jasno je što je ona radila. Isto tako, znala je da smo se dogovorili kako sučeljavanja neće biti. Rekli smo da ga nema i što ona učini? Kaže da sad slijedi sučeljavanja. Je**š nju i je** njih, nije bilo sučeljavanja i tako smo spasili meč."

Abdo je svoj komentar svega dala putem objave na Instagramu, odnosno porukom u "Storyju".

"Da se osvrnem na sučeljavanje. Radila sam ono što je realizator prijenosa vjerovao da je dogovoreno. No, to sad nije važno. Prema Bobu Arumu ne gajim ništa osim respekta, zbog cijelog imperija koji je izgradio. Znam što on znači za boks i što mu sport duguje. Isto tako, mislim da je njegovo izražavanje u intervjuu bilo potpuno neprimjereno. Naravno da će razočaravajuće kad to doživite od nekoga koga cijenite. To je život, neće vam svatko dati ono što zaslužujete", napisala je Abdo.

Ona čak nije bila jedina osoba prema kojoj je Arum žestoko reagirao. Pred sam kraj intervjua pojavila se tema meča Teofima Lopeza i Georgea Kambososa Jr. Arum je počeo pričati o tome kako je zločin da je Lopez, nakon onakve pobjede protiv Lomachenka, sad već godinu dana bez meča. Razlog toga nalazi se u Trilleru, organizaciji koja je putem licitacije honorara dobila organizaciju meča, a onda se pokazala nekompetentnim za to. Meč će na kraju u studenom ili prosincu organizirati Matchroom.

U jednom trenutku se ukazao jedan od trenutno vodećih svjetskih novinara vezanih uz boks, Mike Coppinger. On je natuknuo Arumu da do toga svega ne bi došlo da je on Teofimu, budući da je ugovorno njegov promotor, dao honorar kakav je za taj meč htio. Nakon toga se otišlo na licitaciju honorara, gdje je Arumov Top Rank dao najslabiju ponudu.

Kako je Arum reagirao? Tako da nas je podsjetio na slične reakcije jednog domaćeg bivšeg sportskog dužnosnika. Možda prepoznate na koga mislimo. Pogledajte!

Linker
18. svibanj 2024 23:20