K1 i Boks

Bivši beskućnik postao boksački prvak: ‘Nisam imao gdje živjeti, a vidi me sad! Ovu noć pamtim dok sam živ‘

Ashley Lane

 SCREENSHOT/TWITTER (TNT SPORTS)
Njegov sljedeći izazov bi mogla biti borba protiv europskog prvaka bantam kategorije Thomasa Essombe

Priča o Ashleyju Laneu je inspirativna saga o izuzetnom uspjehu nad nevjerojatnim izazovima. Lane je iznenadio svijet boksa osvojivši naslov prvaka Velike Britanije i Commonwealtha u bantam kategoriji, pobijedivši apsolutnog favorita Chrisa Bourkea prekidom u šestoj rundi, u borbi održanoj jučer u Londonu.

Život Lanea nije bio nimalo lak. Godinama je bio beskućnik i suočavao se s teškim životnim situacijama. Unatoč tome, boks i dvorana uvijek su mu pružali utočište i nadu.

Lane nije ni slutio da će ikada postati prvak. Predviđanja su sugerirala laganu pobjedu Bourkea. Međutim, tijekom borbe Lane je uspio natjerati vodu na svoj mlin. Prve tri runde je Bourke dominirao, ali zatim je novopečeni prvak preokrenuo meč i preuzeo inicijativu. U šestoj rundi nakon više teških uzastopnih udaraca, sudac je prekinuo borbu i Lane je mogao početi slaviti.

Nakon senzacionalne pobjede, Lane je podijelio svoju nevjerojatnu priču. Počeo je boksati kao tinejdžer da bi se izborio s problemima u djetinjstvu, a dom je napustio već kao 18-godišnjak. Borio se s beskućništvom i drugim teškoćama, čak je razmišljao i o samoubojstvu.

Njegova pobjeda nije samo njegova, već je i pobjeda cijelog njegovog grada. Lane je postao prvi prvak iz Northamptona, što je ogroman uspjeh za lokalnu zajednicu.

"Bilo je brutalno. Nisam imao gdje živjeti, a vidi me sad. Ovu ću noć pamtiti dok sam živ. Nitko iz Northamptona nikada nije bio prvak", izjavio je zapanjujući Britanac.

Unatoč tome što dosad nije imao spektakularnu karijeru s omjerom od osamnaest pobjeda, deset poraza i dva neriješena meča, Lane je napravio nevjerojatan korak na boksačkoj sceni Velike Britanije.

Njegov sljedeći izazov bi mogla biti borba protiv europskog prvaka bantam kategorije Thomasa Essombe, ili čak revanš s Bourkeom. No, put do svjetskog trona je još uvijek daleko. Svjetski prvaci poput Junta Nakatanija, Takume Inouea, Jasona Maloneyja i Emmanuela Rodrigueza predstavljaju vrlo zahtjevne protivnike.

Unatoč tome, Laneova priča pokazuje da su snaga volje i predanost ključni u postizanju velikih uspjeha, čak i u najtežim okolnostima.

Linker
18. travanj 2024 04:49