K1 i Boks

Daniel Dubois preživio tri ‘knockdowna‘ u prvoj rundi da bi se čudesno oporavio i nokautirao Lerenu

Daniel Dubois 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Nije dopustio iznenađenje

U sjeni Tysona Furyja i Dereka Chisore ostao je još jedan vrhunski teškaški meč. Naime, u ‘co-main‘ eventu Daniel Dubois je branio svoj ‘regularni‘ WBA pojas protiv Kevina Lerena, inače 23. rangiranog boksača prema BoxRec ljestvici. Lerena je svoju najveću pobjedu upisao prije manje od dva mjeseca protiv Mariusza Wacha, dok je Dubois u ringu posljednji put bio u lipnju (6. mjesec), kada je osvojio pojas protiv Trevora Bryana.

Špekuliralo se kako bi ovo mogla biti još jedna lagana pobjeda Daniela Duboisa, no Lerena je pokazao kako to ipak ovdje neće biti slučaj. Već u početku prve runde pri izmjeni udaraca Lerena je Duboisa poslao na pod. Iako je preživio brojanje, noge su mu vidno klecale i već idući udarac ga je ponovno poslao na pod. Dubois je tada prebacio borbu u defenzivni mod, krećući se unatrag i izbjegavajući Lerenine napade. Dobro je Dubois to radio, sve dok pred kraj runde ponovno nije završio na podu. Ovaj put ga je spasilo zvono.

image

Daniel Dubois, Kevin Lerena

Zac Goodwin/PA Images/Profimedia

Očekivalo se kako Kevin Lerena neće dati Duboisu vremena da se oporavi, te da će žestoko krenuti po finiš u drugoj rundi, no to se nije dogodilo. Je li to bio preveliki respekt, ili jednostavno strah od kontre, ostat će nepoznanica, no kako bilo Kevin nije uputio gotovo niti jedan udarac prema Danielu Duboisu. Dubois je to iskoristio, kretao se defenzivno i počeo bacati svoje udarce, držeći pritom distancu i uspješno se oporavljajući. Kako je druga runda privedena kraju, tako se Daniel Dubois uspio skroz oporaviti od teške prve runde.

U trećoj rundi Dubois kreće nešto hrabrije, više ne ide toliko unazad i počinje s konkretnijim napadima. Prvo je sjajnim direktom rušio Lerenu na pod, da bi ga nakon toga završio serijom udaraca. Tako je mladi Britanac došao do 19. pobjede u karijeri, te učvrstio svoju poziciju potencijalnog izazivača za WBA pojas kojeg drži Oleksandr Usyk.

Linker
08. svibanj 2024 04:00