K1 i Boks

Derek Chisora najavio povratak u ring, otkrio koga želi za idućeg protivnika: ‘Dajte mi njega!‘

Filip Hrgović i Derek Chisora

 SCREENSHOT (YOUTUBE, MATCHROOM BOXING)
Posljednju je borbu odradio u kolovozu kada je slavio protiv Geralda Washingtona

Unatoč tomu što ima dugu karijeru, Derek Chisora ​​je nedavno rekao da će se boriti i da ima jednog teškaša na vidiku. Čovjek koji sebe naziva "WAR" zbog svog sveobuhvatnog ofenzivnog stila vraća se u ring nakon pobjede jednoglasnom odlukom sudaca u 10 rundi nad Geraldom Washingtonom u kolovozu.

To se dogodilo nakon što je u posljednje tri godine izgubio od Tysona Furyja, Oleksandra Usyka te dvaput od Josepha Parkera. Iako su ga neki pozivali da se povuče, on je često ponavljao svoju namjeru da nastavi boksati, a u razgovoru za Boxing Social, "Del Boy" je upitan kada će se vratiti u ring i priznao je da ima oko samo na jednom čovjeku.

"Uskoro. Želim Kineza.”

Čovjek o kojem on govori je, naravno, Zhilei Zhang. Kineski kontraš brzo je postao jedan od najbolje kotirajućih teškaša u kategoriji nakon dvije impresivne pobjede prekidom nad Britancem Joeom Joyceom.

Uspješni niz ove godine i status obveznog izazivača WBA dovela su "Big Banga" do toga da ima dobre izglede biti idući na redu za borbu protiv pobjednika u teškaškom okršaju za ujedinjenje svih pojaseva između Tysona Furyja – za kojeg je dugo govorio da želi se boriti – i Oleksandr Usyk.

Jedini poraz u Zhangovoj karijeri od 27 borbi bio je poraz od Filipa Hrgovića u kolovozu 2022. za koji su mnogi fanovi mislili da je pobijedio, ali naravno, poraz je poraz, a mi se ne žalimo.

Borba bi predstavljala veliki izazov za Chisoru koji već ima kilometražu iza sebe. Unatoč njegovoj revnosti, Zhang mu je rekao da "čeka u redu" jer se 40-godišnjak iz Kine također spominjao zajedno s Anthonyjem Joshuom - borba za koju je njegov tim mnogo više zainteresiran, tako da treba pričekati vidjeti što će se na kraju ishoditi.

Linker
26. travanj 2024 11:12