K1 i Boks

Derek Chisora osvetio poraz od Puleva nakon šest godina, pobijedio nakon pravog teškaškog rata

Chisora vs Pulev

 Screesnshot (youtube, Ysmsportsmedia)
Imao je i Pulev svoje trenutke u meču

Derek Chisora osvetio je sinoć poraz protiv Kubrata Puleva nakon šest godina. Bio je to pravi teškaški rat u kojem nije bilo velikih uzbuđenja, no Chisora je napravio sve što je trebao da osigura pobjedu.

Pulev je tokom meča bio u nešto većoj ofanzivi, no Chisora je ipak pogađao dosta čišće i jače udarce koji su Pulevu otvorile dvije posjekotine. Pulev je u osmoj rundi dobro uzdrmao Chisoru, ali se ovaj uspio izvući i borbu završiti u svoju korist.

Sudac Yordan Ezekiev je borbu bodovao 116-112 u korist Puleva, Guillermo Perez je bodovao isto u korist Chisore. Presudio je sudac Steve Gray koji je bodovao 116-114 za Chisoru, što znači da je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom.

Chisora je nabio vrlo jak ritam početkom borbe, često ulazio u klinč i pokušavao nanijeti štetu na tijelu Puleva. U nekoliko navrata je odlično pogađao tijelo što bi Puleva natjeralo da se povuče i krene ispočetka.

Pulev je dominirao od pete runde i pogađao je krošee i ‘uppercute‘ konstantno, no Chisorin rad u tijelo je počeo uzimati danak te je oko šeste runde Pulev počeo osjećati da mu je ritam mrvicu prejak.

U sedmoj rundi Chisora pogađa dobar desni ‘overhand‘ koji je dobrano uzdrmao Puleva, a većina tih snažnih udaraca dolazi od strane Chisore dok je bio pritisnut uz konopce.

Slično se nastavilo i u posljednjih nekoliko rundi, što je sucima bilo dovoljno da borbu boduju u korist Chisore. Rezultate priredbe pogledajte ispod:

CHISORA VS PULEV 2 - REZULTATI PRIREDBE

Derek Chisora def. Kubrat Pulev by podijeljenom sudačkom odlukom (112-116, 116-114, 116-112)

Felix Cash vs. Vaughn Alexander - OTKAZANO

Ramla Ali def. Agustina Marisa Belen Rojas by points (80-72)

Israil Madrimov vs. Michel Soro – technical draw (R3 at 0:05)

Caoimhin Agyarko def. Lukasz Maciec by jednoglasnom sudačkom odlukom (99-93, 100-90, 100-90) – WBA International welterweight title

Fabio Wardley def. Chris Healey by TKO (R2 at 0:40)

Linker
20. svibanj 2024 19:17