K1 i Boks

Derek Chisora se još uvijek ne namjerava umiroviti: ‘Sada želim odraditi još borbi!‘

Derek Chisora

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iako ima 38 godina i mnogo ratova iza sebe, tu ne namjerava stati

Prošle su subote Tyson Fury i Derek Chisora boksali po treći put, a ni ovaj teći meč nije prošao drugačije nego ta prva dva. Nakon totalne dominacije od strane Furyja, sudac je u desetoj rundi vidio dovoljno i prekinuo je tu borbu. Iako nije bio u nokdaunu Chisora je izgledao dosta loše, tako da je donesena ispravna odluka i borba je prekinuta.

Od početka su velike kritike upućivane prema obojici; Furyju jer je pored svih relevantnih teškaša izabrao borbu protiv sporog i potrošenog Chisora, a Chisori što se uopće više bori jer je i u subotu bilo očigledno da to više nije boksač koji bi ugrozio bilo koga iz vrha. No, izgleda da Chisora još ne namjerava stati.

‘‘Sudac je bio u pravu, nisam radio ništa. Borci nikada ne žele stati i zbog toga postoje suci, jer mi imamo djecu kojoj se kasnije trebamo vratiti. Bilo je zabavno i uživao sam, ali još uvijek se neću umiroviti. Je**š to! Sad želim odraditi još borbi‘‘, rekao je nakon borbe Chisora.

Kasnije su pitali i Furyja je li vrijeme da Chisora napokon objesi rukavice o klin:

‘‘Ne mogu govoriti u ničije ime, ne mogu donositi odluke za njega. Derek će morati donijeti odluke sam za sebe, ali u ovome je već jako dugo i sam će donijeti najbolju odluku za sebe i svoju obitelj. Volio bih da se umirovi ali da ostane u sportu jer je legenda britanskog boksa‘‘, rekao je Fury.

Hoće li se Chisora umiroviti ili će se nastaviti boriti, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
09. svibanj 2024 16:44