K1 i Boks

Dillian Whyte prekinuo medijsku šutnju: ‘Ja ne plešem kako drugi sviraju, ja sam ratnik...‘

Dillian Whyte

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Izazivač za titulu želi da se prema njemu odnose sa poštovanjem

Dillian Whyte je tjedan dana prije borbe za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Tysona Furyja prekinuo medijsku šutnju. U svom posljednjem nastupu revanširao je Alexanderu Povetkinu i tako konačno uspio doći na red za napad na pojas. Olakotna okolnost mu je bila ta što su Furyju propali planovi za ujedinjavanje svjetskih titula u borbi protiv Usyka iz razloga jer Ukrajinca trenutno čeka veliki revanš protiv Anthonyja Joshue.

Dillian se osvrnuo na svoj zvjezdani status i profesionalizam, te novinarima dao do znanja da je ovo i njegov šou.

"Ovo je sve biznis. To nije šou Tysona Furyja. Svi pričaju o Tysonu Furyju. Ova borba je rasprodana zbog obojice. Fury se borio protiv Wildera koji je superzvijezda. Ovo nije samo Tyson Fury šou, ovo je šou od obojice! Mi ćemo skupa pokazati kako ispravno napraviti neke stvari."

"Ja ne plešem kako drugi sviraju, ja sam ratnik, možemo plesati skupa ali to ne može biti jednosmjerna ulica."

Osvrnuo se Dillian Whyte i na promoviranje borbe za koje smatra kako je uvijek odrađivao profesionalno.

"Ja sam discipliniran tip koji se naučio disciplini tijekom godina. Hoćeš da ja preuzmem tu zadaću? To je okej, ja sam za to, ja sam već profesionalac, imao sam šest ili sedam "pay-per-view" nastupa, uvijek sam davao sve od sebe i uvijek sam pazio da se moje suparnike tretira s poštovanjem."

Dillian Whyte smatra kako nije u redu da se Tysona Furyja stavlja u prvi plan jer oboje podjednako doprinose promociji borbe.

"Kada me ovi momci pokušavaju gurnuti u stranu i tretiraju me kao da je to šou samo za Tysona Furyja moraju se malo zapitati i presložiti neke stvari. Ja sam profesionalac i na kraju dana ja sam ovdje i spreman sam na sve." - zaključio je Dillian Whyte.

Linker
18. svibanj 2024 19:59