K1 i Boks

Dva tjedna prije borbe uhićen Gervonta Davis: Optužuje ga se za obiteljsko nasilje

Gervonta Davis 

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Davis je već i ranije imao problema sa zakonom, a jednom je pobjegao s mjesta nesreće, a drugi put je pretukao bivšu djevojku

Samo dva tjedna prije naredne borbe uhićen je Gervonta Davis. Kako prenose renomirani svjetski borilački portali, Davis je uhićen jučer, u utorak pod sumnjom na obiteljsko nasilje. Davis je uhićen u Broward Countryju, a trenutno se nalazi u istražnom zatovru.

Neporaženi Davis se za dva tjedna trebao boriti protiv Hectora Luisa Garcie, a u petom je mjesecu nastupao te je ostvario čak 25. nokaut u svojoj karijeri (od ukupno 28 pobjeda). Obranio je tada pojas protiv Ronalda Romera, a svoj isti WBA pojas je trebao braniti 7.1.

Kako prenose portali, Davis je pritvoren pod sumnjama da je nekome nanio tjelesne ozljede, a saslušanje mu je na sudu trebalo biti danas no još uvijek se ne mogu pronaći informacije je li se ono i održalo. Nakon saslušanja bi trebali znati što će biti s Davisom, zbog čega je točno priveden odnosno kome je nanio ozljede, ali i što će biti sa sljedećom borbom.

Borba protiv Garcie mu je bila obavezna jer je WBA naredio da brani titulu u lakoj kategoriji, a datum je trebao biti 7.1. No, cijela situacija je zakomplicirala ovim nesretnim događajem. Nažalost, nije ovo prvi put da Davis ima problema sa zakonom, a 2020. godine se susreo sa čak 14 optužnica jer je pobjegao s mjesta nesreće.

Te 2020. godine Davis se sa svojim džipom zabio u drugo vozilo u kojem je bila trudna žena, a još prije toga je bivšoj djevojci nanio tjelesne ozljede te je opet bio uhićen. Šteta da se jedan sportaš ponaša kao zadnja propalica, a nadamo se da će i biti zakonski progonjen ukoliko je opet uistinu nekoga pretukao.

Linker
18. svibanj 2024 19:37