K1 i Boks

Eddie Hearn izabrao najboljeg teškaša svijeta: ‘Malo me razočarao stavom, ali je najbolji, može pobijediti svakoga!‘

Eddie Hearn

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Objasnio je i zašto mu taj postupak nije bio po volji

Izvršni direktor Matchroom Boxinga Eddie Hearn imenovao je koga trenutno vidi kao "najboljeg teškaša na svijetu" – i to nije jedan od "njegovih" pulena.

Hearn je često govorio da njegov čovjek, Anthony Joshua ima najbolji životopis u sportu – i imao je argumente za to nakon Joshuinih pobjeda nad Alexanderom Povetkinom, Joeom Parkerom, Vladimirom Kličkom, Dillianom Whyteom i nekoliko drugih kvalitetnih boksača.

Njegov uznemirujući poraz od Andyja Ruiza Jr-a – čiji je revanš Meksikanac nedavno diskreditirao – i uzastopni porazi od ujedinjenog prvaka Oleksandra Usyka za sada su donekle bacili mrlju na taj rezime, a Hearn sada tvrdi da je jedan drugi boksač najbolji - govori o Tysonu Furyju.

Govoreći za Seconds Out, Hearn je podijelio svoju frustraciju nedavnim komentarima Tysona Furyja o tome s kim se želi sljedeći boriti.

“Rekao je da ga Usyk ne zanima. Ne zanima ga Joshua, on je čistač dvorane, zanimaju me samo veliki dečki, pa ako te ne zanimaju Usyk i Joshua, tko te, zaboga, zanima? Jesu li to YouTuberi? Malo me razočarao stavom."

Hearn je tada objasnio zašto mu je to teško progutati, ali je nahvalio Furyja, nazivajući ga najboljim na svijetu.

“Razočaranje za mene je to što volim veličinu. Volim sport. Volim vidjeti kako netko stvara veličinu u sportu, a Fury je najbolji teškaš na svijetu u ovom trenutku. Mislim da bi mogao pobijediti Oleksandra Usyka, mogao bi se boriti protiv Anthonyja Joshue, a ako ga pobijedi, pao bi kao najbolji teškaš naše generacije. Pobijedio bi Klička, Wildera, Usyka i AJ-a, bio bi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji”, izjavio je Hearn.

Mnogi se ne bi mogli ne složiti s Hearnovim izborom, ali boksački svijet itekako mora vidjeti da se neke borbe prvo dogode, a onda bi se dalo zaključivati tko je stvarno najbolji teškaš na svijetu.

Linker
07. svibanj 2024 09:01