K1 i Boks

Francis Ngannou oprezan pred meč s Furyjem: ‘Mislim da vara, radi svašta s rukavicama. Komisija? Nemojte mi o njima!’

Francis Ngannou

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
‘Ako želite da se borimo bez rukavica, borimo se bez rukavica‘

Bivši UFC-ov teškaški prvak Francis Ngannou borit će se ove godine u ringu protiv WBC-ovog prvaka Tysona Furyja, a prije toga Ngannou želi biti u potpunosti siguran da će dobiti poštenu borbu. Kamerunac je izrazio zabrinutost da bi “Gypsy King” mogao pokušati varati uz pomoć neovlaštenih rukavica.

U podcastu s Joe Roganom Ngannou citira višestrukog Furyjevog protivnika Deontaya Wildera koji je optužio Furyja da je napunio rukavice prije njihovog revanša u 2020. te Dereka Chisoru koji se našao u sličnim problemima i optužio Furyja da je prerezao rukavicu, ne bi li ozlijedio Chisorine oči.

“Jako je čudan sa svojom rukavicom, mislim da vara. Govore nam da se nemamo o čemu brinuti jer komisija pregledava rukavice. Ja im govorim da svaka rukavica mora biti pregledana”, kaže Ngannou.

Tyson Fury opovrgava i ismijava optužbe da vara s rukavicama, a atletska komisija u Nevadi koja je nadgledala njegov meč s Wilderom ustvrdila je da nije bilo nikakvog varanja s rukavicama, što ipak nije zadovoljilo Ngannoua.

“Nemojte mi govoriti o nekakvoj komisiji. Ako želite da se borimo bez rukavica, borimo se bez rukavica. Ali nemojte mi dati rukavice od deset unci, a on da nosi rukavice od osam ili šest. U svijetu boksa sve morate provjeriti dvaput”, ustrajan je Ngannou.

Ngannouov meč s Furyjem odskočna je daska za njegovo daljnje nastupanje u PFL-u, a po dosadašnjim informacijama samo bi od tog okršaja trebao zaraditi oko deset milijuna dolara. Borba će se održati krajem godine u Saudijskoj Arabiji.

Linker
16. svibanj 2024 08:08