K1 i Boks

Francis Ngannou samouvjereno prije meča s Furyjem: ‘Ja sam boksač, a ne MMA borac! Svima ću to dokazati‘

Francis Ngannou

 Ian Maule/AFP/Profimedia
Bez obzira što sada trenira kao boksač, Ngannou neće imati lagan zadatak protiv Furyja. Ovo će mu ipak biti prvi profesionalni boksački meč te kako je i sam rekao, MMA i boks su različite discipline

Još je malo ostalo do okršaja u ringu između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja, a Ngannou svakodnevno na društvenim mrežama dokazuje koliko se intenzivno priprema za WBC-ovog prvaka u teškoj kategoriji. Fury je nešto tiši, no i on isto vjerojatno ‘‘ne izlazi iz dvorane‘‘ zbog ovih priprema.

Nije Ngannou favorit u ovom meču, a to nitko nije ni očekivao. Međutim, Francis je jučer rekao kako će ovo biti meč između dva boksača, te da on nije samo neki MMA borac koji pokušava boksati:

‘‘Dokazat ću da ja nisam tip koji ima samo jedan udarac. Zato ovo sve i radim. U redu, možete biti takav borac određeno vrijeme, ali ne uvijek. Oduvijek slušam takve priče o sebi. Ja znam razliku između boksa i MMA-a, iako ima sličnosti, morate se fokusirati na totalno različite stvari. Da vas podsjetim, ja sam počeo s boksom a na s MMA-om, te sam samo prilagodio svoj boksački stil da odgovara MMA-u‘‘, rekao je Francis jučer nakon otvorenog treninga.

‘‘Ja ovo gledam kao meč između dvojice boksača, a ne kao meč boksača i MMA borca. Sada ne treniram kao MMA borac, a tamo dolazim boksati. Treniram kao boksač. Ne vidim sebe kao MMA borca, a nadam se da ćete me svi vi vidjeti kao boksača‘‘, dodao je.

Bez obzira što sada trenira kao boksač, Ngannou neće imati lagan zadatak protiv Furyja. Ovo će mu ipak biti prvi profesionalni boksački meč te kako je i sam rekao, MMA i boks su različite discipline. Ostaje nam za vidjeti koliko se u ovom kratkom vremenu uspio prilagoditi drugom borilačkom sportu.

Linker
10. svibanj 2024 15:53