K1 i Boks

Frank Sanchez ostao bez protivnika za novogodišnji okršaj, uskočio mu puno poznatiji teškaš

Frank Sanchez

 Frank Micelotta/Fox Sports/Pictu/Shutterstock Editorial/Profimedia
Christian Hammer testirat će velikog kubanskog teškaškog potencijala

Nakon što je 2021. godinu zaključio s dvije pobjede, od kojih je posebno velika i značajna ona koju je u listopadu ostvario nad Efeom Ajagbom, Frank Sanchez (19-0, 13 KO) otvorit će 2022. godinu već njenog prvog dana. 29-godišnji Kubanac dio je programa PBC on FOX priredbe predvođene mečem Luisa Ortiza i Charlesa Martina.

On se tamo trebao boriti protiv Carlosa Negrona, Portorikanca relativno dobrih dosadašnjih profesionalnih referenci. Ipak, pojavili su se problemi, budući da je Negron samo par dana prije meča dobio pozitivan nalaz na COVID-19. To je naravno značilo njegovo otkazivanje nastupa. Organizatori su bili spremni na tako što i pokazali su se jako dobrima u svom poslu, budući da su kao zamjenskog protivnika doveli zapravo zvučnije i itekako poznatije ime.

Sanchezu će se u ringu suprotstaviti Christian Hammer.

Hammer (26-8, 16 KO) je 34-godišnji njemački boksač porijeklom iz Rumunjske, koji već godinama predstavlja poznato ime prije svega na europskoj, ali i globalnoj teškaškoj sceni. Zapravo, on je u posljednje vrijeme postao ona stepenica između srednjeg i najvišeg ranga protivnika te nije lako nabrojati sva velika imena s kojima se susreo. Hughie Fury, Tony Yoka i Luis Ortiz samo su posljednji među njima. Da mu osam poraza nisu došli na bilo kakav način svjedoči podatak kako ga BoxRec i dalje rangira na vrlo visokom 28. mjestu među svjetskim teškašima. Pobjeda protiv njega svakako je itekako vrijedna.

Zanimljivo bi bilo saznati kako su organizatori uspjeli doći do Hammera u ovakvim okolnostima, budući da često slušamo kako boksači njegovog statusa odbijaju mečeve protiv nadolazećih potencijala ili traže za promotora jednostavno prevelik honorar.

Sanchez je 15. teškaš svijeta prema gore spomenutom izvoru, a već je najavio kako se u 2022. godini namjerava boriti za neku od svjetskih titula. Dok su neki drugi teškaški potencijali u posljednje dvije godine stagnirali, on je izgradio svoje ime te ga se zapravo trenutno smatra nadolazećom zvijezdom. Na priredbi prvog dana ove godine imat će priliku to potvrditi.

Linker
05. svibanj 2024 06:48