K1 i Boks

Frazer Clarke saznao datum profi debija i najavio: ‘ U pet godina postat ću svjetski prvak‘

Frazer Clarke

 Ou Dongqu/Xinhua News/Profimedia
Još jedan perspektivni teškaš kreće u misiju na svjetski boksački tron

Dugo je Frazer Clarke čekao svoju priliku u amaterskom boksu. Zapravo, dva olimpijska ciklusa. I dok je za onaj 2012. ipak bio premlad da se izbori pred Anthonyja Joshue, 2016. protiv Joea Joycea nije uspio unatoč dobroj formi. Ostao je u amaterima još jedan ciklus, ostvario neke značajne rezultate te na kraju osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje je izborio pobjedom protiv Marka Miluna.

Odlučio je nakon medalje krenuti prirodnim putem, a to je profesionalni boks. Potpisao je ugovor sa Sky Sportsom i već 19. veljače dobit će priliku za profesionalni debi. Još ne zna tko će mu biti protivnik, ali zna se da će nastupiti na Sky Sportsovoj priredbi koju predvodi za Veliku Britaniju uistinu ogroman meč između Kela Brooka i Amira Khana.

Clarke u profesionalce odlazi s ciljem kakav dijeli s gotovo svakim boksačem njegovih referenci. Odlazi uspeti se na svjetski vrh.

"Želim osvajati titule, to je moj posao i moj cilj. Na kraju želim postati svjetski prvak. Polako ćemo graditi ovu priču i s vremenom će doći prave borbe. Želim se boriti protiv velikih imena. To su borci koji me inspiriraju kroz karijeru, Tyson Fury, Anthony Joshua. Vidjeli ste kako sjajnu borbu su odradili Chisora i Parker. To su borbe kakve ja želim. Želim velike borbe i velika imena, ali razumijem proces", rekao je nešto o svojim ciljevima za Sky Sports.

Mnogi smatraju da je možda predugo čekao svoju priliku pa tako i da je kasno otišao u profesionalce, budući da mu je 30 godina. No, gledajući da je teškaš, a i da je to još uvijek godina manje nego što je Joe Joyce imao kad je otišao u profi vode, to ne bi trebalo biti presudan faktor. Tako uostalom razmišlja i on sam.

"Sto posto sam uvjeren da mogu doći do svjetske titule u pet godina. Znam to po načinu na koji treniram i kako se osjećam. Sve sam bolji, poput kvalitetnog vina. 35 su sjajne godine, a do tada ću definitivno biti svjetski prvak. Treba mi puno posla, ali ljudi ne vide što ja radim svaki dan u dvorani, dan za danom. Susreo sam se s različitim stilovima boksa, dugo sam na svjetskoj sceni i imao sam teške mečeve protiv vrhunskih imena. Ali, ovo je kao novi sport i novi izazov. Znam da moram još napredovati", realno je zaključio.

Postavlja se samo pitanje kakve su šanse boksača koji je u amaterskoj karijeri uvijek bio pri vrhu, ali nikad na njemu, da to postigne u profesionalnoj? Na njemu će biti da to pokaže.

Linker
20. svibanj 2024 05:50