K1 i Boks

‘Fury neće pravilno trenirati nakon ovoga, Usyk će ga kazniti zbog toga! Borba s Ngannouom mu nije trebala‘

Tyson Fury 

 DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Shopland/shutterstock Editorial/profimedia
Na ovako visokoj, ustvari najvišoj razini, detalji zasigurno čine razliku

Tyson Fury i Oleksandr Usyk oduševili su boksačke obožavatelje objavom da je potpisana neosporna borba za naslov u teškoj kategoriji. Dvojica prvaka su si dali vremena za to, posebno s obzirom na to da je meč obećan krajem prošle godine.

Trebalo je uključiti Saudijsku Arabiju i njen novac da bi se uspjelo ugovoriti sve ovo, a priča se da će borba ugovoriti već ovog prosinca, iako je vjerojatnije da će u ring ući početkom sljedeće godine.

U ringu su posljednja tri Usykova protivnika bili Anthony Joshua dva puta i Daniel Dubois. Fury na svom popisu ima Dilliana Whytea, Dereka Chisoru i pod pretpostavkom da sve ide po planu, ​​Francisa Ngannoua, a to je nešto za što bivši prvak u supersrednjoj kategoriji, George Groves, vjeruje da će biti razlika u večeri borbe za četiri pojasa.

“Usyk pobjeđuje. Mislim da Furyju ova borba protiv Ngannoua nimalo ne pomaže. Recimo, posljednja borba bila mu je protiv Chisore, to je bilo gotovo kao glorificirani sparing. Ima ovu borbu s ‘Predatorom‘, tko zna kakav je tvoj način razmišljanja kada se boriš s nekim za koga znaš da je inferiorniji od tebe, pa je li on pravilno trenira? Je li oštar? Ima li pravi sparing?"

Čak i pod pretpostavkom da se Fury adekvatno spremi, Groves i dalje favorizira Ukrajinca.

“Usyk je izuzetan u tome što se može mijenjati i prilagođavati tijekom borbe. Njegove boksačke sposobnosti su superiornije od svih ostalih u teškoj kategoriji. Ono što mu nedostaje u prirodnoj veličini, nadoknađuje mjerenjem vremena, postavljanjem udaraca, podešavanjem stopala, tempom i snagom. Ovo je Usykova najteža borba i možda će biti tijesna, ali mislim da pobjeđuje.”

Fury će se suočiti s Ngannouom 28. listopada, a očekuje se da će nakon toga borba s Usykom biti i službeno ugovorena za određeni datum.

Linker
24. travanj 2024 07:22