K1 i Boks

Furyja razljutila Chisorina izjava: ‘Bodybuilder poput Joshue nikada me ne bi pobijedio!‘

Tyson Fury

 OLI SCARFF/AFP/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ u posljednje vrijeme izuzetno je aktivan na društvenim mrežama

Iako Anthony Joshua više nije prvak i nositelj niti jednog od pojaseva u teškoj kategoriji, njegovo ime i dalje privlači veliku pažnju Tysona Furyja. Međutim, nije samo ''Gypsy King'' koji je zainteresiran za taj meč. Činjenica je kako se boksačka javnost nada tome meču, no Joshuu tek čeka revanš s Oleksandrom Usykom, koji ga je porazio krajem devetog mjeseca prošle godine.

Poznati britanski teškaš Derek Chisora, nedavno je također imao priliku dati svoj osvrt na potencijalni meč između Furyja i Chisore. Dvaput se Chisora borio protiv Furyja i oba meča je izgubio. Ipak, pomalo iznenađujuće, Chisora se odlučio za Joshuu kao favorita.

''Prednost dajem Joshui. Njegova udaračka moć je nevjerojatna. Ako on bude boksao protiv Furyja, mora direktno krenuti na njega. Ne može boksati s Furyjem. Ako bude boksao, izgubit će.'', Chisorina je prognoza, koja nije najbolje sjela Tysonu Furyju.

''Gypsy King'' ubrzo je odgovorio putem društvenih mreža, točnije preko prijenosa uživo koji se mogao pogledati na njegovom Instagram profilu. Fury je Chisori poručio.

''Nikada u milijun godina (Joshua me ne bi pobijedio). Ako me najjači udarač u povijesti (Wilder) nije mogao nokautirati, a to nije učinio niti Vladimir Kličko. Onda to ne može niti veliki stari bodybuilder poput Joshue.''

Inače, Derek Chisora pod ugovor je s Joshuinoj menadžerskom agencijom i stoga treba uzeti u obzir kako se ne radi o naročito objektivnom osvrtu. Neovisno o objektivnom ili neobjektivnom, Tyson Fury u posljednje vrijeme vidljivo uživa koristeći društvene mreže. Njegovi profili ispunjeni su raznim ''memeovima'', prozivkama ostalih teškaša, a putem Twittera, nedavno je upao u raspravu i s UFC-ovim prvakom Francisom Ngannouom. Boksački fanovi najviše se nadaju kako će Fury ugovoriti meč s bilo kime i što prije, a onda će i sam Fury prebaciti fokus s društvenimh mreža ka svojim pripremama i samom nastupu.

Linker
20. svibanj 2024 19:18