K1 i Boks

Furyjev promotor razočaran stanjem u diviziji teškaša: ‘Niti jedan protivnik nije se ponudio za borbu s njim!‘

Tyson Fury

 OWEN HUMPHREYS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Owen Humphreys/pa Images/profimedia
Na kraju je izbor pao na Ngannoua

Frank Warren, promotor WBC prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja, objasnio je da njegov borac nije dobio niti jednu ponudu potencijalnih protivnika. Fury je izvan ringa od prošlog prosinca (12. mjesec) kada je pobijedio Dereka Chisoru u njihovoj trilogiji te je pokušao osigurati nekoliko protivnika i ugovoriti novu borbu od početka ove godine, ali mu to nije polazilo za rukom.

U početku je bilo ozbiljnih rasprava da se Fury sudari u borbi za sve teškaške pojaseve s Oleksandrom Usykom. Ipak, dvije strane nisu se mogle dogovoriti oko financijskih uvjeta za uzvrat tako da je to (barem zasad) propalo, no ne treba isključiti da se borba eventualno ugovori.

Fury se onda konačno pokušao sukobiti i ugovoriti meč s domaćim rivalom Anthonyjem Joshuom, ali je Joshua odlučio ići u drugom smjeru s obračunom protiv Deontaya Wildera koji je zakazan za početak 2024. godine, a prije toga je pobijedio Roberta Heleniusa u subotu. Pokušaji da se dobiju Andy Ruiz i Zhilei Zhang također su propali.

Dogovor je na kraju bio postignut da Fury sudjeluje u boksačkom meču s bivšim UFC prvakom Francisom Ngannouom. Događaj se održava 28. listopada (deseti mjesec) u Saudijskoj Arabiji. WBC naslov neće biti na kocki, a na snazi će biti ​​tradicionalna boksačka pravila.

Dok su dali nekoliko ponuda drugima, Warren je naveo da im se nikada nije obratilo s ponudama za borbe.

“Tyson Fury je jedini od njih koji je rekao da će svoje borbe odraditi u Ujedinjenom Kraljevstvu što god one proizvedu; opozicija je ta koja se nije htjela boriti. Dali smo ponude, to je činjenica, ali nije bilo niti jedne ponude Tysonu Furyju ove godine", rekao je Warren za William Hill.

“Rekao je obojici (Joshui i Usyku): Hajdemo se boriti na Wembleyju. Upisali smo to, tri puta imali ubilježene datume na Wembleyju i rezervirali smo stadion za borbu, ali nitko se nije htio boriti”, govori Warren.

Linker
19. svibanj 2024 20:14