K1 i Boks

Furyjev promotor savjetovao Duboisa kako da pobijedi Usyka: ‘Joshua je to učinio, ali Daniel ne smije‘

Frank Warren i Daniel Dubois 

 Yui Mok/PA Images/Profimedia
Hoće li mu to biti dovoljno ćemo vidjeti za par dana, a valja napomenuti da Joshui to nije bilo dovoljno

Ove subote nas očekuje još jedan vrhunski teškaški obračun. Oleksandr Usyk će konačno opet ući u ring te će pokušati svoje titule obraniti protiv odličnog Daniela Duboisa. 12 rundi vrhunskog boksa očekuje nas ove subote u Poljskoj, a bit će ovo Usyku prvi meč nakon pobjede nad Joshuom i obrane titula koje mu je ranije oduzeo.

Međutim, Dubois nikako nije protivnik za podcijeniti. Iako je Usyk nedvojbeno bolji boksač, Dubois svakako može priprijetiti i napraviti mu probleme. S tim se slaže njegov i Furyjev promotor, Frank Warren, ali rekao je što Dubois nikako ne smije učiniti.

‘‘Daniel mora preuzeti kontrolu nad borbom od prve sekunde. On ne smije raditi ono što je Joshua učinio, a to je da mu je pokazao previše poštovanja. Zbog toga je nadboksan direktima od strane manjeg boksača. Čim zvono zazvoni, mora doći tamo i iskoristiti svoje fizičke prednosti nad Usykom‘‘, rekao je Warren za TNT Sports Boxing.

‘‘Usyk je pametan tip. Vidite, ima savršen omjer i kao profesionalac i kao amater. On je najvještiji borac s kojim će de Daniel ikada naći u ringu. Ali ako Daniel želi svjetsku titulu, ne može prstom birati s kim će se boriti i tko će u tom trenutku držati pojaseve‘‘, dodao je.

Kladionice također Duboisu pretjerano ne vjeruju, ali izgleda da ne vjeruje ni borilačka javnost. Usyk je definitivno bolji boksač i s razlogom je favorit, no fizikalije su ipak na strani Duboisa. Hoće li mu to biti dovoljno ćemo vidjeti za par dana, a valja napomenuti da Joshui to nije bilo dovoljno.

Linker
19. svibanj 2024 22:23