K1 i Boks

Hearn otkrio kada planira organizirati meč Hrgovića i Usyka: ‘Usyk ne može tražiti iznimku‘

Filip Hrgovic (left), Abdullah Ahmed Eid Al-Harbi (sredina) i Eddie Hearn (desno)

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu planira pokvariti planove Furyju i njegovom timu

Već danima slušamo kako sa svih strana dolaze informacije o Filipu Hrgoviću i njegovom trenutnom statusu. ‘‘El Animal‘‘ u narednim danima trebao bi biti i službeno potvrđen od IBF-a kao sljedeći obvezni izazivač za titulu koja je u vlasništvu Oleksandra Usyka.

Time bi se Hrgoviću otvorila vrata za taj konačni napad na svjetsku titulu, ali još uvijek postoji iznimka koja ga može omesti u tom naumu. Odluče li Oleksandr Usyk i Tyson Fury ući u nove pregovore oko međusobnog obračuna, tada bi Hrgović vjerojatno bio pritisnut da se povuče ‘‘sa strane‘‘ i dopusti borbu za ujedinjenje svih svjetskih titula u teškoj kategoriji.

Pristane li na tu iznimku i dopusti li Furyju i Usyku međusobni obračun, Hrgović bi se načekao do svog napada na titulu. Usyk i Fury vjerojatno bi unutar ugovora dodali klauzulu o instantnom revanšu i lako je moguće da bi Hrgović čekao još dvije godine.

Nadamo se da se to neće dogoditi, jer sada je možda idealna prilika da Hrgović uskoči i odradi taj meč za svjetsku titulu. Naime, Tyson Fury tek će 28. listopada (10. mjesec) ući u ring protiv Francisa Ngannoua, a sigurno će ‘‘Gypsy King‘‘ trebati određenu pauzu, a zatim i novi trening kamp za potencijalni meč protiv Usyka. Dodamo li u ‘‘jednadžbu‘‘ i trajanje pregovora koji bi se sigurno oduljili, Furyja i Usyka gledali bismo tek na proljeće 2024. godine, prema najoptimističnijim prognozama. Baš zato se otvara prilika da Hrgović uskoči, a Eddie Hearn kao jedan od najpoznatijih promotora na svijetu otkrio je kada će pokušati organizirati meč Hrgovića i Usyka.

‘‘Po mom mišljenju, taj meč (Usyk vs. Hrgović) bit će naređen ovaj tjedan. Ono što će se sada dogoditi, jest situacija gdje Usyk ima priliku tražiti iznimku da se bori protiv nekog drugog. Tyson Fury jedina je osoba protiv koje bi mu ta iznimka bila odobrena. Ali s obzirom da Fury već ima ugovoren meč, ne možete tražiti iznimku. Stoga mislim da bismo trebali ugovoriti meč Usyka i Hrgovića, vjerojatno za prosinac (12. mjesec). Sviđaju nam se Hrgovićeve šanse u tom meču, definitivno je napredovao u posljednjih nekoliko mečeva. Spremni smo organizirati taj meč.‘‘, rekao je Hearn za Boxing Social.

Naravno, treba uzeti u obzir da je Eddie Hearn u više navrata zajedno s braćom Sauerland sudjelovao u promociji Hrgovićevih mečeva. S druge strane, Tysona Furyja zastupa Frank Warren, veliki rival Eddieja Hearna i Hearn želi pokvariti planove Warrenu. Tko će pobijediti u cijelom ovog ‘‘ratu‘‘ promotora, federacija i menadžera, saznati ćemo u periodu koji slijedi.

Linker
23. travanj 2024 06:18