K1 i Boks

Joseph Parker čeka ponudu za revanš protiv Chisore: ‘Bilo je gusto, taj meč ima smisla‘

Joseph Parker vs. Derek Chisora
 Kevin Quigley/Solo/Profimedia
Bivši svjetski teškaški prvak nalazi se u nezavidnoj situaciji po pitanju idućeg meča

Prošla su četiri mjeseca od vrlo neizvjesnog i zanimljivog boksačkog meča teške kategorije između Josepha Parkera i Dereka Chisore, koji je završio pobjedom Novozelanđanina podijeljenom odlukom sudaca. Ne sjećamo se kad smo Chisoru vidjeli tako ljutitog i frustriranog kao nakon tog meča. Smatrajući da su ga suci zakinuli, DelBoy je još u ringu krenuo na sav glas tražiti revanš. Taj bi revanš, kako stvari stoje, mogao i dobiti.

Naime, radi se o trenutnoj Parkerovoj situaciji gdje on jednostavno nema ispred sebe meč koji mu ima previše smisla. Kao bivši WBO svjetski prvak, naravno da su mu ambicije što se prije vratiti tamo gdje je bio. Ipak, trenutne reference nisu takve da bi mu mogle osigurati napad na neku od titula pa čak i da je situacija drugačija od ove trenutne, gdje se prvo mora razriješiti situacija mečevima Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka te Tysona Furyja i Deontaya Wildera. Ako Joshua i Fury ostvare pobjede, gotovo sigurno nas čekaju njihova dva meča, dok se u slučaju poraza nekog od njih, posebno ako to bude Joshua, pojavljuje opcija vjerojatnog revanša.

Parker je bio dio trening kampa Tysona Furyja, prije nego je prvobitno planirani datum za meč protiv Wildera pomaknut, radi probijanja koronavirusa u te pripreme. Ostao je Parker nakon toga u treningu te čeka idući meč, a Chisora se trenutno čini kao najbolja opcija. Naime, kad već ne može doći do meča koji bi mu imao više sportskog smisla, onda se kao najbolja opcija čini ona najbolja s financijske strane. Chisora je jedna od "zlatnih koka" Matchrooma, čovjek kojem popularnost nije opala unatoč tome što je već neko vrijeme dalje od samog vrha.

Da se tako nešto planira, odnosno da se čeka ponuda Eddieja Hearna, potvrdio je Parkerov menadžer David Higgins.

"Kako je meni čini, trenutno je situacija takva da se čeka ponuda za revanš protiv Dereka Chisore u Ujedinjenom Kraljevstvu, vjerojatno krajem godine. Ako Parker pobijedi Chisoru, vjerujem da je onda jednu ili dvije pobjede udaljen od pozicije gdje bi mu sto posto uslijedio novi napad na titulu. Ako uvjeti budu dobri, Joseph će otići u Ujedinjeno Kraljevstvo i prihvatiti tu borbu. To ima smisla, bila je dobra i neizvjesna borba, vjerojatno vrijedna revanša. Hoće li se dogoditi ili ne, ovisit će o ponuđenim uvjetima", rekao je Higgins za Newshub.

29-godišnji Novozelanđanin svakako je u nezavidnoj situaciji gdje bi mu spomenuti meč mogao biti uistinu jedina opcija. Velikim dijelom i zbog toga da popravi dojam iz prvosvibanjskog meča. Tamo je već u prvoj rundi bio ozbiljno pogođen te mu se brojalo, ali uspio se vratiti i na kraju okrenuti meč u svoju korist.

Parker je inače nakon 2018. godine i poraza od Anthony Joshue, na koji je povezao poraz od Dilliana Whytea, neko vrijeme lutao, odradivši par teško objašnjivih mečeva. Ipak, suradnjom s Matchroomom kao da je karijeru krenuo vraćati na pravi put.

Linker
14. svibanj 2024 16:47