K1 i Boks

‘Joshui i Duboisu sam otkrio neke informacije o Usyku prije mečeva. Na njihovu žalost, nisu me poslušali‘

Oleksandr Usyk

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
Nahvalio je ukrajinskog boksača prilikom ovog izlaganja

Derek Chisora ​​vjeruje da je dao neke povlaštene informacije o Oleksandru Usyku na koje Anthony Joshua ili Daniel Dubois nisu obratili pažnju.

Chisora ​​se suočio s izazovom ukrajinskog kontraša još 2020. godine gdje ​​je na kraju izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, a Usyk je dvaput pobijedio Joshuu odlukom sudaca da bi zatim zadržao tri od četiri svjetska naslova prije nego što ih je obranio protiv drugog Britanca, Daniela Duboisa. Njega je pobijedio nokautom u devetoj rundi na istoj priredbi gdje je posljednju pobjedu upisao Filip Hrgović protiv Demseyja McKeana (12. kolovoz).

U intervjuu za Up Front sa Simonom Jordanom, Chisora ​​tvrdi da je rekao Joshui i Duboisu kako da se bore protiv Usyka, ali oni ga nisu poslušali.

"Pokazao sam svima put, ali ljudi su odabrali ne poslušati me. Tko im kriv", rekao je, a zatim točno opisao savjet.

"Budi fit, koristi svoju veličinu, to je bilo to. Otišao sam do ‘AJ-a‘, rekao sam ‘pobrini se da to učiniš nakon sparinga‘, on to nije učinio. Rekao sam istu stvar Danielu Duboisu, on to nije učinio. Stvar je u tome kad počne micati rukom gore-dolje, ti si u problemu. Kad podigne ruku, samo ga udari. Bacio sam ga u nokdaun zbog toga."

Naposljetku, pohvalio je aktualnog WBA, WBO i IBF prvaka tijekom ovog izlaganja

"On je dobar boksač, nevjerojatan je. Ali ako mu dopustiš da bude nevjerojatan, pregazit će te bez problema."

Hoće li Tyson Fury poslušati Chisorin savjet kada se 17. veljače iduće godine suoči s Usykom za okrunjenje apsolutnog kralja kraljevske kategorije, saznat ćemo uskoro.

Linker
28. travanj 2024 07:37