K1 i Boks

Joshuin trener priznao: ‘On ne može nadboksati Usyka, ali ne želimo niti barsku tučnjavu‘

Robert Garcia 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Izgleda da nas čeka totalno drugačiji meč u revanšu

Joshua je nakon prvog meča s Oleksandrom Usykom žestoko kritiziran iz razloga jer nije pokazao više agresivnosti i čvrstine kako bi pobijedio čovjeka koji je vidno manji od njega i nije prirodan teškaš. Iz tog razloga Joshua je počeo suradnju s Robertom Garcijom, trenerom koji je ekspert za ofenzivni boks kako bi poradili na novoj i učinkovitijoj taktici protiv vrhunskog tehničara kao što je Usyk.

U nedavnom intervjuu, Garcia je potvrdio ono što su već mnogi boksački stručnjaci prije njega govorili, a to je da Britanac mora puno agresivnije boksati kako bi slomio Usykovu taktiku nadboksavanja. Smatra da je agresija imperativ, ali da Joshua ipak mora pripaziti da to sve bude tehnički dobro izvedeno kako se ne bi otvorio Usykovim kontrama.

"Kao što već cijeli boksački svijet zna, on ne može nadboksati Usyka. Stoga moramo ubaciti pritisak, ali na pametan način. Usyk je jako talentiran boksač. On (Joshua) ima svoje kombinacije i njegov boks je predivan. Dobro koristi direkt, ima brzu desnu ruku, dobro pogađa tijelo i glavu, ali morali smo ga uvježbati da to koristi malo češće. Umjesto da se ide nadboksavati, morat će se kretati naprijed i biti konkretniji."

Garcia je svjestan toga da se Joshua ne smije previše prepustiti agresiji, jer bi to moglo uzrokovati tehnički loše izvedene udarce, što vodu opet okreće na Usykov mlin.

"Isto tako on mora paziti da ne baca udarce kao u barskoj tučnjavi, ili da ne postane tip boksača kao što je Marcos Maidana. Ništa od toga, mi ćemo sve to odigrati pametno."

Iako se nagađalo kako će Usyk u revanš ući s nekoliko kilograma više nego u prvoj borbi, te promijeniti taktiku i postati onaj koji vrši pritisak, čini se da to nećemo gledati. Za razliku od njega, Anthony u revanš ulazi dva kilograma teži nego u prvom ogledu, tako da izgleda da ćemo od njega ipak gledati konkretniji boks i čvršći pristup.

Linker
18. svibanj 2024 18:20