K1 i Boks

Legendarni engleski boksač opet kritizirao Joshuu: ‘On se definitivno ne bi snašao u 80-ima i 90-ima‘

Anthony Joshua

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Umirovljeni Carl Froch iskorištava svaku priliku za kritiziranje Anthonyja Joshue

Nerijetko se u boksačkim krugovima potežu rasprave, točnije usporedbe današnjih teškaša i onih koji su nekoć prije žarili i palili. Kako bi se Tyson Fury proveo s Mikeom Tysonom? Mogu li boksači poput Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka parirati boksačima kakvi su nekoć bili Evander Holyfield, Riddick Bowe, Lennox Lewis, George Foreman itd.

Puno je upitnika i još više neslaganja kad je u pitanju ova tematika. Neki smatraju da današnji boksači jednostavno ‘‘operiraju‘‘ na višoj razini i da se teško mogu uspoređivati boksači iz različitih era. Naravno, mnoštvo je i nostalgičara koji su uvjereni da bi jedan Mike Tyson lakoćom prošao kroz sve današnje teškaše.

Svoje mišljenje na ovu temu dao je i Carl Froch, višestruki svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji, a danas poznati boksački analitičar. 46-godišnji Carl Froch uzeo je Anthonyja Joshuu za usporedbu s nekadašnjim teškašima, a Froch se u potpunosti priklonio prošlim generacijama.

‘‘Kada pogledate kako je ‘AJ‘ izgubio od Andyja Ruiza, a zatim je dvaput zaredom izgubio od Oleksandra Usyka, možete li ga svrstati u isti koš s Evanderom Holyfieldom? Ili možda Mikeom Tysonom i Lennoxom Lewisom? Mislim da su radne navike i sposobnost primanja udaraca bili na puno višoj razini nekoć prije. Ne vjerujem da bi se ‘‘AJ‘‘ u snašao u 80-ima ili 90-ima. Na temelju njegovih poraza, ne možete reći da bi se snašao u tim erama. On bi pogađao udarce i u toj eri, ali nerijetko bi završavao nokautiran.‘‘, objasnio je Froch u razgovoru za Talksport.

Naravno, moramo napomenuti kako je Carl Froch cijelu svoju karijeru trenirao pod mentorstvom Roberta McCrackena, trenera pod kojim je i Anthony Joshua proveo najveći dio svoje karijere. Joshua je McCrackena napustio nakon prvog poraza od Usyka i u nekoliko navrata javno ga je kritizirao. Frochu se to nije svidjelo i stoga Carl Froch iskorištava svaku priliku za kritiziranje Anthonyja Joshue.

Iako među njima postoje tenzije, mnogi će se složiti da je ovaj put u pravu.

Linker
01. svibanj 2024 03:35