K1 i Boks

Manny Pacquiao potpisao za RIZIN! Otkrio je i neke detalje ugovora s japanskom promocijom

Manny Pacquiao

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Stopama Floyda Mayweathera ide i legendarni Pacquiao koji nakon gotovo 30 godina karijere ponovno ulazi u ring

Iako u svojoj profesionalnoj karijeri ima preko 70 mečeva, 44-godišnji Manny Pacquiao još uvijek ne namjerava prestati s borbama. U 2022. godini nije odradio niti jedan profesionalni meč nego samo egzibiciju, a neki dan je otkrio kako je potpisao ugovor s japanskim RIZIN-om te je progovorio o nekim detaljima iz samog ugovora.

Nakon svoje gotovo 30 godina duge profesionalne karijere, Pacquiao je odlučio još se malo dodatno naplatiti radeći egzibicijske mečeve po uzoru na Floyda Mayweathera, a najbolju ponudu je očito dao RIZIN u čijem ćemo ga ringu gledati, barem za jedan meč. Sam Pacquiao je otkrio kakav je točno ugovor potpisao:

‘‘Tamo ima puno akcije, puno je odličnih borbi u RIZIN-u. Atmosfera i publika su odlični. Ugovor koji sam potpisao se naravno tiče boksa, bit će jedna borba ali nadam se ne i zdanja. Imao sam dobru egzibicijsku borbu u dvanaestom mjesecu, a sretan sam i zadovoljan. Protivnik mi je bio majstor borilačkih vještina koji ne za puno o boksu i zato mu je bilo teško sa mnom‘‘, rekao je Pacquiao.

‘‘Moj sljedeći egzibicijski meč će biti ovdje u Japanu, a protivnik će biti MMA borac, možda neki UFC borac. Bit će netko tko zna udariti ali i braniti se‘‘, zaključio je.

Egzibicijski mečevi su dosta česta praksa boksača u godinama koji žele zaraditi nešto dodatnog novca. Iako sa sportske strane takvi mečevi nemaju nikakvog smisla, ukoliko je netko spreman platiti da to gleda onda je i u redu da se takvi mečevi i organiziraju.

Linker
05. svibanj 2024 06:38