K1 i Boks

Matt Brown o šansama Ngannoua protiv Tysona Furyja: ‘Trebat će mu nadljudska snaga da ga nokautira!‘

Matt Brown (lijevo)

 MATT DAVIES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matt Davies/zuma Press/profimedia
Brown je ipak istaknuo da nas Kamerunac možda sve razuvjeri

Na mnogo načina, Francis Ngannou već je postigao pobjedu osiguravši si veliku zaradu ugovorivši boksački meč protiv Tysona Furyja, ali ima li bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji zapravo realnu šansu za pobjedu u ringu?

UFC-ov velteraš Matt Brown ne vidi da Kamerunac ima previše šanse, iako razumije njegov prelazak u boks. Tijekom svoje MMA karijere, Ngannou je stekao reputaciju nedvojbeno najjačeg udarača u povijesti teške kategorije, ali nikada u životu nije imao niti jedan boksački meč, a ipak će se suočiti s nekim poput Furyja, koji je hvaljen kao jedan od najboljih boraca njegove generacije.

“Cijeli taj konsenzus jest takav da ovi momci imaju šanse u boksu, a nije da on nema nikakve šanse. Znamo da on definitivno jako udara. Deontay Wilder je bacio Furyja u "knockdown" pa nije da nema nikakve šanse, ali budimo realni, ovo je u potpunosti drugi sport i volio bih da ljudi to shvate. Ovo nije MMA, ovo je boks. To je borilački sport, ali vam se oduzimaju sva oružja osim ona dva s kojima Fury vježba cijeli život. Vježbao si sa svim tim drugim oružjem dok on je cijelo vrijeme radio samo na ta dva oružja, a ti govoriš o Tysonu Furyju, jednom od najvećih teškaša.”

Što se tiče Ngannoua koji bi realno izveo ono što bi moglo biti najveće iznenađenje u povijesti boksa, Brown kaže da se to zapravo svodi samo na jačinu njegova udarca.

Budući da Ngannou posjeduje takvu jačinu, on bi mogao uhvatiti Furyja nespremnog i nokautirati ga. Iako bi se to moglo dogoditi, Brown zna da su šanse još uvijek male.

“Jedina šansa koju mu dajemo jest da će zadati taj jaki udarac. Deontayu Wilderu to nije pošlo za rukom. Mora imati nadljudsku snagu da dokrajči Tysona Furyja tim jednim udarcem. Dakle, prvo mora pronaći način da ga pogodi, a zatim ga mora pogoditi. Možda on ode tamo i dokaže da smo svi u krivu, ali vjerojatnost za to jako je mala", zaključio je Brown.

Linker
20. svibanj 2024 00:38