K1 i Boks

Ngannou od prvaka dobio savjet za nastavak karijere: ‘Da sam na njegovom mjestu, evo što bih učinio‘

Francis Ngannou

  Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Tom Aspinall uključio se u raspravu o ‘Predatorovoj‘ sportskoj budućnosti

Nakon što ga je početkom ožujka Anthony Joshua teško nokautirao i tako mu nanio drugi uzastopni poraz u profesionalnoj boksačkoj karijeri, u javnom prostoru povela se rasprava o tome kojim bi putem "Predator" trebao kročiti u nastavku svoje sportske karijere. Dio javnosti smatra kako je vrijeme da se vrati svom bazičnom sportu, MMA-u, dok neki i dalje tvrde kako mu je mjesto među konopcima. Među posljednjima, svoje mišljenje na tu temu iznio je i UFC-ov privremeni prvak u teškoj kategoriji, Tom Aspinall.

"Bilo je zastrašujuće gledati te udarce koje je Ngannou dobio, zar ne? Budimo iskreni. Izgledalo je kao da će spavati tjedan dana, bilo je smiješno. Bili su to gromoglasni udarci", prokomentirao je Aspinall putem OLBG-a meč između Kamerunca i "AJ"-a, da bi se potom okrenuo Francisovoj budućnosti:

"Što će sljedeće učiniti, u konačnici ovisi o njemu. Da sam na njegovom mjestu, otišao bih tamo gdje je ima novaca - a koliko znam - novac je trenutno u boksu, pa bih to i učinio. Ali ja nisam on, pa mi je teško reći. Vidim da mnogi MMA borci misle da bi se lako prebacili na boks. Mi udaramo, oni udaraju, ali to nije tako lako. Ovi dečki boksaju od svoje desete godine".

Linker
08. travanj 2024 22:01