K1 i Boks

Ngannouov trener usporedio Joshuu i Furyja: ‘Kao vatra i voda. Joshua vas može ugasiti jednim udarcem, a Fury ne‘

Anthony Joshua, Eddie Hearn, Frank Warren i Francis Ngannou
 

 Avalon/Avalon/Profimedia
Joshuu su mnogi otpisali nakon drugog poraza od Usyka, no on je nakon toga naredao tri uzastopne pobjede

Još jednu veliku priliku dobit će Francis Ngannou. Nakon što je u svom debiju poražen od Tysona Furyja, upravo je on taj koga boksačka zajednica hvali, dok se Furyju spočitava tako slab i neuvjerljiv nastup. Anthony Joshua sljedeći je protivnik za Ngannoua, te ukoliko uspije pobijediti bivšeg prvaka svijeta, bit će to velika stvar za njega.

Francisov ‘‘stand-up‘‘ trener, Dewey Cooper, u nedavnom je intervjuu pokušao usporediti ovu dvojicu boksača, odnosno, Furyja i Joshuu. Unatoč tome što se radi o dvojici elitnih teškaša, Cooper smatra kako oni nose drugačiji tip opasnosti po njegovog borca:

‘‘Je li AJ drugačiji meč od Tysona Furyja? O ovome sam baš razmišljao, to je kao vatra i voda. Fury je voda. Voda se može zamrznuti i propisno vas udariti, ali morate posjedovati vještinu i inteligenciju Tysona Furyja. S druge strane, Joshua je vatra. Vatra vas može opeći. Jako je bolno kada vas dohvati taj plamen. To je drugačije od meča s Furyjem, Joshua posjeduje snagu kojom vas može ugasiti‘‘, rekao je Cooper za Fruity Slots.

‘‘Fury Francisa nije mogao ugasiti jednim udarcem, ali Joshua je opasniji iz moje perspektive. Obojica su teški protivnici jer Francis nema puno iskustva. Ima ludu snagu, bradu i čvršći je nego što ljudi misle‘‘, dodao je.

Joshuu su mnogi otpisali nakon drugog poraza od Usyka, no on je nakon toga naredao tri uzastopne pobjede. Neće Francis ovdje imati lagan zadatak, no neće ni Joshua. Pogotovo nakon što smo u meču protiv Furyja vidjeli kako je Francis itekako opasan boksač.

Linker
03. svibanj 2024 06:38