K1 i Boks

Nova sramota kontroverznog Millera: Nije se ni vratio, a već mu prijeti suspenzija!

Anthony Joshua i Jarrell Miller
 Adrian DENNIS / AFP
Pojavila se informacija da je neporaženi udarač ponovno 'pao' na doping testu

Amerikanac Jarrell Miller (23-0-1) se izgleda ponovno osramotio te 9. srpnja neće nastupiti u meču s Jerryjem Forrestom, a razlog je - novi pad na dopinškom testiranju!

Barem tako tvrdi ugledni boksački insajder Mike Coppinger koji je preko društvenih mreža podijelio ovu vijest.

"Jarrell 'Big Baby' Miller bio je pozitivan na supstancu za poboljšanje performansi te neće nastupiti 9. srpnja u borbi protiv Jerryja Forresta. Informacija je to koju su izvori otkrili The Athleticu", napisao je Coppinger na Twitteru.

Borba protiv Forresta trebala je predstavljati Millerov debi pod okriljem Top Ranka s kojim je još u siječnju potpisao veliki ugovor, ali toga, ako se ova informacija pokaže točnom, a takve od Coppingera obično i jesu, neće biti ništa.

Podsjetimo, neporaženi Miller trebao se 2019. godine boriti s Anthonyjem Joshuom za naslov svjetskog prvaka, ali je taj meč bio otkazan nakon što se pokazalo da je Amerikanac bio pozitivan na nekoliko zabranjenih supstanci. Iako su mnogi tada očekivali da bi 'Big Baby' mogao biti teško kažnjen, on se izvukao jer nije imao boksačku licencu pa tako nisu postojali kriteriji na temelju kojih bi ga Komisija savezne države New York, na čijem je testu bio pozitivan, mogla suspendirati.

Miller je stoga, umjesto višegodišnje pauze, odslužio smiješnih šest mjeseci koje mu je WBA na svoju ruku odredio.

A koliko će trajati njegova nova suspenzija, u trenucima pisanja ovog članka nije bilo poznato, ali istaknimo da su fanovi žestoki u prvim reakcijama i neki bez ustručavanja traže doživotni izgon iz boksa.

Linker
19. svibanj 2024 07:50