K1 i Boks

Oscar De La Hoya: ‘Borba Ngannoua i Furyja bi bila na razini mečeva kakve je imao Mike Tyson‘

 Oscar De La Hoya  

 Amy Sussman/Getty images/Profimedia
Osim s Ngannuom, htio bi surađivati i s Nate Diazom

Bivši svjetski prvak i jedan od najboljih boksača u povijesti, Oscar De La Hoya, nedavno je pokazao veliko zanimanje za borbu bivšeg UFC prvaka Francisa Ngannoua i prvaka u boksu Tysona Furyja. Iako na veliko podržava ovaj potencijalni okršaj, Oscar je ipak realan te ne smatra kako bi ijedan od njih imao šanse s ovim drugim na njihovom terenu.

"Za borca kao što je Ngannou smatram da može odboksati nekoliko rundi. Ako se radi o boksačkom ringu, nekoliko rundi bi mogao odraditi, no Tyson Fury je ipak čovjek koji je odrastao na boksu. To je ipak njegov sport. Dajem Furyju veliku prednost. Ali isto tako, ako bi se borba održala u kavezu, to bi bila potpuno drugačija priča. Ngannou bi ga natjerao na tapkanje, udarao ga nogom i nokautirao ga za 30-tak sekundi. Totalno dva različita sporta." - izjavio je bivši prvak za The MMA Hour.

"Ali smatram da bi to bilo odlično za oba sporta. Za boks bi to bio veliki događaj jer je borba velika. To bi bila mega borba na razini onih kada se Mike Tyson borio. ‘Hype‘ je već stvoren, tako da bi ovo stvarno bila velika borba."

Dosadašnje iskustvo govori kako su takvi mečevi uvijek dobro prolazili što se gledanosti tiče. Primjerice, meč Conora McGregora i Floyda Mayweathera prodao je oko četiri milijuna pay-per-view prijenosa. A nedavno smo mogli vidjeti i mečeve Jakea Paula protiv bivšim MMA zvijezda kao što su Anderson Silva, Tyron Woodley i Ben Askren. Iako je to malo drugačija priča jer Jake Paul nije iz svijeta boksa, već YouTubea, paralela se definitivno može povući.

Ngannou nije jedini UFC borac koji je nedavno izašao iz promocije za kojeg se priča da bi mogao nastupati u boksu. Tu je također i Nate Diaz, koji je slično kao i Ngannou izašao po svojim uvjetima, i to uz pobjedu protiv Tonyja Fergusona u svojoj posljednjoj borbi na ugovoru. Oscar De La Hoya je i za njega pokazao veliku zanimaciju, te bi mu bilo drago s njime surađivati u budućnosti.

"Mi smo si dobri. Imam samo poštovanje prema njemu. On je originalan i autentičan. A također je i borac, on se zna boriti. Htio bih s njime razgovarati. Tu je jako puno mogućnosti za Natea Diaza, primjerice velika borba protiv Jakea Paula. To bi bio veliki događaj. Ima tu i drugih mogućnosti, stvarno bih htio s njime popričati." - zaključio je Oscar.

Linker
17. svibanj 2024 15:38