K1 i Boks

PFL potpisao Cedrica Doumbea! Francuz otkrio koliko su mu novca ponudili u odnosu na UFC

Cedric Doumbe

 Pfl
Ponajbolji kickboksač svijeta napokon je odabrao veliku organizaciju u kojoj će graditi MMA karijeru

Jedan od najboljih kickboksača na svijetu napokon je pronašao svoje novo utočište. Sjajni francuski kickboksač još je krajem 2021. godine odlučio napustiti Glory, ali i kickboks. Doumbe je prebacio svoj fokus na izgradnju MMA karijere, a tri nastupa odradio je pod okriljem manje promocije u Francuskoj.

Sva tri meča Doumbe je dobio nokautom, a slavio je i u svom MMA debiju koji je odradio u 11. mjesecu 2021. na Superkombat Universe eventu. Doumbe je dakle otvorio MMA karijru upisavši četiri pobjede nokautom, a u devetom mjesecu prošle godine bio je na korak do potpisa s UFC-om.

Najjača svjetska MMA organizacija čak je potvrdila debi Cedrica Doumbe, a sjajni francuski borac trebao se boriti 3. rujna (deveti mjesec) prošle godine na UFC-ovom eventu u Parizu. Darian Weeks bio je odabran kao njegov protivnik, ali Francuska MMA federacija stopirala je održavanje tog meča.

Naime, Weeks i Doumbe obojica su borci s manje od 10 profesionalnih nastupa, a FMMAF ne dopušta takve mečeve ako je razlika u broju odrađenih mečeva kod dvojice boraca veća od četiri. Doumbe je tada bio na omjeru 2-0, dok je Weeks imao pet pobjeda i dva poraza. Dakle, Weeks je imao sedam profesionalnih mečeva iza sebe, Doumbe je imao dva. Weeks je imao pet mečeva više od Doumbea i FMMAF nije dopustio održavanje te borbe.

Doumbe na kraju nije nikada niti debitirao pod okriljem UFC-a, a danas je stigla vijest o njegovom potpisu ugovora s PFL-om. Doumbe je putem svog YouTube kanala podijelio nekoliko informacija o samom ugovoru.

Već 23. lipnja (šesti mjesec) Doumbe će debitirati na PFL-ovom eventu u Atlanti i odmah će se uskočiti u turnir za glavnu nagradu u iznosu od jedan milijun američkih dolara. Što se novca tiče, UFC mu je nudio 20 tisuća dolara za nastup i još toliko u slučaju pobjede. PFL je posegnuo puno dublje u svoj džep i Doumbe će u PFL-u zarađivati 140 tisuća dolara po borbi.

PFL je ovdje riskirao, ali investicija bi se mogla isplatiti. Doumbe je kickboks napustio nakon 75 pobjeda i samo sedam poraza. Jedan meč okončao je remijem. U dva navrata osvajao je Gloryjevu titulu prvaka u velter kategoriji, a titulu je pet puta uspješno branio.

Doumbe je pobjeđivao borce poput Murthela Groenharta, Niekyja Holzkena, Jimmyja Vienota, Haruta Grigoriana itd., a sjajna je stvar što je Francuzu kamerunskih korijena tek 30 godina. Snađe li se Doumbe u MMA vodama, PFL bi mogao imati veliku zvijezdu u velter kategoriji.

Jedva čekamo saznati tko će biti njegov protivnik u debiju za PFL.

Linker
15. svibanj 2024 04:51