K1 i Boks

Poznati britanski boksač kritizirao Furyja: ‘Previše vremena potrošio je snimajući specijale za Netflix‘

Tyson Fury s fanovima

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Chris Eubank Jr. smatra da je Furyjev manjak fokusa razlog njegove loše izvedbe protiv Ngannoua

Tyson Fury ostao je neporažen i u svom 35. profesionalnom boksačkom nastupu, ali proteklog vikenda u Rijadu upisao je pobjedu koja nosi i ponešto gorkog okusa. ‘‘Gypsy King‘‘ namučio se da dođe do pobjede protiv Francisa Ngannoua, MMA borca bez ikakvog prethodnog iskustva u profesionalnom boksu.

Fury je podijeljenom sudačkom odlukom porazio Ngannoua, a mnoštvo je onih koji smatraju da je Ngannou čak i ‘‘pokraden‘‘ u tom meču. Pokraden ili ne, Ngannou je oduševio, a Tyson Fury uvelike je razočarao sve one koji ga vide kao najboljeg teškaša na svijetu.

Sada se postavlja pitanje: Je li Tyson Fury ispao iz svog ‘‘primea‘‘, je li njegov vrhunac završio? Fury je tijekom prošle kalendarske godine odradio dva nastupa i oba put je pobijedio.

Meč protiv Dilliana Whytea bio je jedan jako loš meč od strane obojice, ali Fury je sjajno pogodio aperkatom u šestoj rundi i došao je do pobjede nokautom. Bolje je Fury izgledao krajem godine u meču protiv Dereka Chisore, ali Derek Chisora daleko je od teškaša koji pripada samom vrhu.

Francis Ngannou jedini je protivnik s kojim je Fury boksao ove godine i kao što smo već naveli, nije oduševio. Fury je u osmom mjesecu ove godine proslavio 35. rođendan i nije iznenađujuće ako je uistinu u padu.

Njegov kolega i sunarodnjak Chris Eubank Jr. smatra da razlozi lošeg nastupa protiv Ngannoua leže u Furyjevom fokusu i činjenici da ‘‘troši‘‘ vrijeme na stvari koje nemaju veze s boksom.

‘‘Gledajući borbu s mjesta uz ring, mislio sam da je Ngannou zaslužio pobijediti. Bio je to tijesan meč, ali Ngannou je bio agresivniji, pogađao je snažnijim udarcima i upisao je nokdaun. Fury je zaslužio izgubiti nakon što se našao u takvim problemima protiv tipa koji nikad prije nije boksao (profesionalni meč).‘‘, započeo je Eubank putem Twittera, a potom se osvrnuo na potencijalni izvor problema.

‘‘Previše vremena Fury je proveo snimajući specijale za Netflixe, a pretpostavljam da je premalo bio u dvorani. Francis nije imao sreće.‘‘, zaključak je Eubanka.

Inače, ove godine je TV serija pod nazivom ‘‘At Home with the Furys‘‘ (‘Kod kuće s Furyjima‘), a radi se o seriji koja prati život Tysonove obitelji. Snimljeno je ukupno devet epizoda u trajanju 30 minuta, a Fury je sigurno utrošio podosta vremena snimajući tu seriju.

Naravno, posvetio se Fury i treninzima za meč protiv Francisa Ngannoua, ali vjerojatno je u određenoj mjeri podcijenio svog suparnika, a to se pokazalo lošim potezom.

Koliko Fury zaista može, saznat ćemo u meču protiv Oleksandra Usyka. Ukrajinac je nositelj triju svjetskih titula u teškoj kategoriji i trenutno nema težeg ispita za Tysona Furyja.

Linker
20. travanj 2024 07:05