K1 i Boks

Poznato je kada će se održati licitacija honorara za meč između Usyka i Duboisa! Sve smo bliže okršaju

Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
WBA trenutno nastoji smanjiti broj titula te će eliminirati sve sekundarne naslove, a ovaj meč je jedan korak ka tom cilju

S obzirom da se Tyson Fury i Oleksandr Usyk nisu uspjeli dogovoriti oko uvjeta za njihov međusobni okršaj, boksačima nije preostalo ništa drugo nego se okrenuti obaveznim izazivačima za titule koje drže. Prema rotaciji je za Usyka sada sljedeći Daniel Dubios, a današnje vijesti su potvrdile da se na toj borbi radi.

Kako prenosi portal BoxingScene, WBA im je potvrdio da će se licitacija honorara za ovaj meč održati, što znači da je za očekivati da ćemo meč nekad u skorijoj budućnosti i gledati. Licitacija honorara je zakazana za 25.5., dakle za manje od deset dana u Houstonu.

Usyk je trenutno vlasnik, između ostalih, i WBA ‘‘Super‘‘ titule, dok je Dubois vlasnik WBA ‘‘Regular‘‘ pojasa. Borbom će se titule ujediniti, no veliko je bilo pitanje hoće li de Dubois oporaviti od ozljede koljena koju je vukao, no izgleda da je dobio liječničko dopuštenje za nastup i da će se borba ipak održati kako je i planirano.

Ono što je također poznato jest da bi Usyk u ovoj borbi trebao uprihoditi čak 75 posto ukupnog honorara od ovog meča, dok bi Duboisu pripalo ostalih 25 posto. Na licitaciji honorara ćemo saznati tko će i gdje ponuditi najviše, tako da im je svima u interesu da se borba održi upravo tamo.

WBA je trenutno u kampanji u kojoj nastoje smanjiti broj titula, tako da je spajanje Usykove i Duboisove još jedan korak ka tom cilju. Organizacija je eliminirala sekundarne titule osim u pet preostalih kategorija, a situacija u slamka kategoriji će se razriješiti u sedmom mjesecu. Kako god, nadamo se da na licitaciji honorara neće biti problema i da će se Usyk i Dubois konačno i boriti.

Linker
18. svibanj 2024 18:02