K1 i Boks

Proslavljeni boksački trener: ‘Nemam visoko mišljenje o Hrgoviću, Joshua će ga rastrgati!‘

Filip Hrgović

 DAVOR PONGRACIC Cropix
Sve upućuje na to da ćemo vrlo brzo gledati ‘El Animala‘ protiv britanske zvijezde

Bio je ovo uistinu sjajan kraj godine za najboljeg hrvatskog boksača, Filipa Hrgovića. "El Animal" upisao je 17. profesionalnu pobjedu protiv Marka De Morija za samo 106 sekundi i dodatno učvrstio poziciju obveznog izazivača za naslov prema IBF-u.

Naravno, to mu je bitna informacija jer sada čeka rasplet meča za ujedinjenje svih teškaških pojaseva 17. veljače kada će se u ringu naći Tyson Fury i Oleksandr Usyk. Za očekivati je da će ovaj dvojac ugovoriti revanš nakon prve borbe te će im IBF titula biti oduzeta, a Hrgović će automatski moći napasti svjetski tron.

Glavna borba večeri "Dana obračuna" gdje je nastupao donijela je okršaj između Anthonyja Joshue i Otta Wallina u svojevrsnom eliminatoru za Hrgovićevog protivnika. Joshua je uvjerljivo slavio, a imajući na umu da je Deontay Wilder izgubio protiv Josepha Parkera, taj okršaj pada u vodu i sve ide ka tome da Hrgović i Joshua ukrste rukavice za krunu prvaka kraljevske kategorije.

U ovom meču mnogi po automatizmu favoriziraju Britanca, a jedan od njih je i proslavljeni boksački trener, Teddy Atlas, koji ne smatra da je teškaš iz Sesveta toliko uspješan te da će "AJ" imati lak posao:

"Hrgović je prvi izazivač, neporažen je, ali mislim da je trebao izgubiti od Zhileija Zhanga. Nemam visoko mišljenje o njemu, Joshua će ga rastrgati", rekao je u The Fight podcastu.

Našem brončanom olimpijcu ovakvi će komentari zasigurno biti dodatan motiv da "šokira" svijet i postane prvak svijeta, a samo se može nadati da će se meč što prije održati da svima koji ne vjeruju dokaže suprotno.

Linker
26. travanj 2024 10:43