K1 i Boks

Slavni boksački trener predložio sljedećeg protivnika za Zhanga: ‘To bi bio test, volio bih vidjeti taj meč!‘

Zhilei Zhang

 LI YING/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Li Ying/xinhua News/profimedia
‘Zhang ima 40 godina i jasno je da odmah mora nešto poduzeti‘, ističe Teddy Atlas

Zhilei Zhang je "real deal". Oko toga više vjerojatno ne dvoji nitko. Kineski teškaš u nešto više od pet mjeseci dva je puta dominantno pobijedio Joea Joycea i praktično trajno ugasio sav "hype" oko boksača koji je donedavno bio punopravni član gornjeg doma svjetskog "heavyweighta" te, kao obvezni izazivač po WBO-u, figurirao za jednog od najozbiljnijih kandidata za eventualnog novog prvaka. "Big Bang" je, dakle, deklasirao "Juggernauta", oteo mu status "mandatory challengera", skočio na sedmu poziciju BoxRecove ljestvice teškaša i usmjerio svjetla reflektora prema sebi, te trenutno, s 40 godina na leđima, uživa u najboljim danima svoje profesionalne karijere.

Nakon (druge) pobjede nad Joyceom, Zhang je prozvao Tysona Furyja, no budući da je "Gypsy King" ugovorio meč za ujedinjenje pojaseva s s Oleksandrom Usykom, jasno je da kineski teškaš do daljnjeg ispada iz tih kombinacija, a s obzirom na njegovu dob, vremena za čekanje nema previše i u cilju mu je što prije pronaći novog i što zvučnijeg protivnika. Eddie Hearn je nedavno plasirao informaciju o tome da postoji mogućnost uparivanja Zhanga i Anthonyja Joshue, a svoje mišljenje o cijeloj situaciji sada je iznio i legendarni boksački trener Teddy Atlas, koji je idealnog protivnika za "Big Banga" pronašao u - Jaredu Andersonu.

"Zhang ima 40 godina i jasno je da odmah mora nešto poduzeti. Volio bih ga vidjeti Jaredom Andersonom", rekao je Atlas u svom "The Fight" podcastu, pa dodao: "Mislim da bi to bio lijep test za Andersona, osobito jer ga ESPN i Top Rank guraju tako visoko - on je sam rekao da je najtalentiraniji teškaš na svijetu. Nije da ga stavljamo s Wilderom ili nekim sličnim, Zhang je tip s jednim remijem i jednim porazom".

Anderson trenutno zauzima 15. poziciju na BoxRecovoj ljestvici teškaša. Ukupno je u profesionalnoj karijeri odradio 16 mečeva i iz svakog od njih izašao kao pobjednik, isporučivši pritom 15 nokauta. Posljednji nastup odradio je krajem kolovoza kada je, tehničkim nokautom u petoj rundi, svladao Andrija Rudenka. Zhang bi definitivno predstavljao najveći izazov u karijeri za ovog 23-godišnjeg američkog teškaša i iz njegove perspektive ta borba ima smisla, ali iz Zhileijeve baš i nema. On će, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi, vrlo vjerojatno nastaviti inzistirati na meču s nekim iz samog vrha.

Linker
29. travanj 2024 22:15