K1 i Boks

Slijedi napad na titulu? Promotor otkriva kada bi se Zhilei Zhang trebao ponovno boriti

 LI YING/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Li Ying/xinhua News/profimedia
Kineski teškaš mogući je obvezni izazivač Oleksandru Usyku

Britanski promotor Frank Warren osvrnuo se na sinoćnju pobjedu Zhileija Zhanga nad Joeom Joyceom kojom si je Kinez osigurao privremeni pojas WBO prvaka te je sada u poziciji da bude potencijalni obvezni izazivač ukrajinskom prvaku Oleksandru Usyku.

U njihovom prvom susretu, Zhang je porazio Joycea tehničkim nokautom, a u njihovom ponovnom susretu očekivalo se da je Britanac naučio svoju lekciju i da će se vratiti jači. Međutim, Joyce je izgledao još gore u revanšu i Zhang je u potpunosti deklasirao Britanca te priveo borbu kraju nokautom u trećoj rundi, nakon čega je prozvao „Gypsy Kinga“ Tysona Furyja.

Zhileov sljedeći protivnik bi, međutim, mogao i trebao biti Oleksandr Usyk koji drži WBO titulu teškaškog prvaka, a taj bi se susret potencijalno mogao dogoditi u narednim mjesecima. Frank Warren, koji je otvoreno podržavao Joycea, otkriva svoje razočaranje sinoćnjom borbom u intervjuu nakon meča i otkriva što bi Kineza trebalo čekati sljedeće.

"Bilo je jako razočaravajuće. U prvih nekoliko rundi Joyce je izgledao dobro, kretao se s noge na nogu i onda ga je Zhang uhvatio jednim dobrim udarcem i to je bilo to. Da je nastavio raditi ono što je radio i došao do pete runde bilo bi zanimljivo vidjeti što bi se dogodilo, ali Zhang ga je uhvatio i to je sve“, govori Warren za TNT Sports.

Upitan o Zhangu, Warren je siguran u njegov obvezni napad na titulu koji će se prema njemu dogoditi uskoro.

"Ima promotivni dogovor s nama, u poziciji je da je privremeni WBO prvak i gdje mora biti obvezni izazivač, a WBO bi to sljedeće godine trebao i potvrditi“ kaže britanski promotor.

Linker
25. travanj 2024 23:49