K1 i Boks

Trener Artura Beterbieva pomalo zabrinut uoči idućeg meča: ‘Ovo je Arturov najteži dosadašnji protivnik‘

Marc Ramsey

 Jacques Boissinot/Zuma Press/Profimedia
Trener Mark Ramsey u hvalospjevima je analizirao Calluma Smitha

Boksački fanovi već neko vrijeme nadaju se meču između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola za ujedinjenje titula u poluteškoj kategoriji, ali dvojica neporaženih poluteškaša zasad se još nisu našli na suprotnim stranama ringa.

Dmitry Bivol u pregovorima je za novi meč protiv Canela Alvareza, a Beterbiev trenutno nije u nikakvim pregovorima, jer dagestansko-kanadski poluteškaš ima službeno ugovoren meč. Beterbieva meč čeka 19. kolovoza (osmi mjesec), a protivnik će mu biti vrlo nezgodni Callum Smith (29-1-0, 21 KO).

Istina da će Beterbiev biti favorit u tom meču, jer općepoznato je da Beterbiev još nije osjetio poraz u profesionalnoj karijeri, a svih 19 pobjeda upisao je prekidom. To ga čini i jednim od najopasnijih nokautera među trenutno aktivnim boksačima, ali Callum Smith je tvrd, kvalitetan i opasan protivnik, a trener Artura Beterbieva najavljuje jako težak meč za svog pulena.

Callum Smith je najteži protivnik u dosadašnjoj karijeri Artura Beterbieva.‘‘, započeo je trener Mark Ramsey.

Na istom eventu boksati će još jedan Ramseyjev boksač. Christian Mbili bit će dio ‘‘undercarda‘‘, a Mark Ramsey prepustio je Mbilija u ruke pomoćnim trenerima, jer smatra da se mora u potpunosti posveti pripremanju Beterbieva za meč protiv Smitha.

‘‘Ne sviđa mi se to što moram prepustiti Mbilija drugim trenerima, ali veličina Arturove borbe ne ostavlja mi prostor da moje misli budu na više različitih mjesta. Sva moja pažnja bit će usmjerena prema Arturu (Beterbievu). Smith je kompletan boksač, visok je 191 cm i ima ‘‘reach‘‘ od 198 centimetara. Također posjeduje pregršt vještina, brz je i moćan. Ovo je kompleksan meč, ali fascinantan izazov za nas.‘‘, zaključio je trener Artura Beterbieva.

Beterbiev je posljednji nastup odradio u prvom mjesecu ove godine i podosta se namučio da dođe do pobjede protiv Anthonyja Yardea. Yarde je djelovao bolje kroz dobar dio meča, ali Beterbiev je na koncu došao do prekida u osmoj rundi. Pokazao je Artur nekoliko slabosti u tom meču i Callum Smith sigurno će ih pokušati iskoristiti.

Linker
02. svibanj 2024 18:07