K1 i Boks

Tyson Fury: ‘Boksački meč protiv Ngannoua izgledao bi kao da se borim s bilderom iz lokalne dvorane‘

Tyson Fury i Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
WBC-ov svjetski prvak u teškoj kategoriji želi odraditi taj meč po prilagođenim pravilima

Boksački meč protiv Tysona Furyja ogromna je želja Francisa Ngannoua. ‘‘Predator‘‘ je bio spreman odbiti i novi ugovor s UFC-om ako ne ubace klauzulu koja mu omogućuje taj boksački meč, a nakon što se nije uspio ugovoriti s UFC-om, Ngannou je napustio tron teške kategorije, kao i kompletnu organizaciju.

Time su se vrata za boksačkim obračunom s Furyjem još više otvorila. Problem donekle stvara situacija u kojoj Fury trenutno pregovara s Usykom oko meča za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Gotovo sigurno će u tim pregovorima biti i klauzula o revanšu, pa bi se Ngannou mogao načekati.

Naravno, nije isključeno da Fury ubaci nekakvu egzibiciju s Francisom između dvaju mečeva protiv Usyka. ‘‘Gypsy King‘‘ itekako je zainteresiran boriti se protiv donedavnog UFC-ovog prvaka teške kategorije, a u razgovoru za Sport Bible dotaknuo se te teme.

‘‘Moja ponuda za Ngannoua je na stolu. Kao što rekoh, ako se Usyk ne bude htio boriti, pokušat ću ugovoriti meč protiv Ngannoua. Ugovorit ćemo dvije borbe, jednu u boksačkom ringu, a drugu u kavezu. Nikada nisam niti tražio da se borimo u ringu. Uvijek sam govorio da ćemo to odraditi u kavezu. Dogovor je bio kavez i rukavice od četiri unce (MMA rukavice). Bio bi to besmislen obračun u boksačkom ringu. Izgledalo bi kao da se borim s nekim iz lokalne dvorane i to iz bodybuilding dvorane. Ali u kavezu s rukavicama od četiri unce, sve je moguće.‘‘, rekao je Fury.

Naravno da bi Francis Ngannou bio ogroman autsajder protiv Furyja, čak i s malim rukavicama unutar kaveza. Sve dok su zabranjene tehnike koje su nedopuštene u boksu, Ngannou ima minimalne šanse i pobjedu bi tražio kroz nekakav nokaut jednim udarcem.

Iako je Fury zainteresiran za borbu protiv Ngannoua, ‘‘Gypsy King‘‘ otkrio je da zapravo niti ne zna kakve kvalitete posjeduje Kamerunac.

‘‘Nikada nisam vidio kako boksa taj tip. On je bio UFC-ov prvak i stoga nikad ne znate. Ali ja nisam zainteresiran za MMA borbu. Ja sam borac u stojci, a hrvanje po podu nije nešto za što sam zainteresiran.‘‘, rekao je Fury, a na pitanje ‘‘S kime bi se radije borio, s Usykom ili Ngannouom‘‘, Fury je odgovorio:

‘‘Nije me zapravo briga. S bilo kim, jer obojicu bih lakoćom razvalio. Možemo ugovoriti i ‘tag team‘ borbu u kojoj će se oni izmjenjivati kroz 12 rundi. Ma neka bude i 15 rundi po pet minuta, s 30 sekundi odmora između rundi, a oni se mogu izmjenjivati.‘‘, poručio je više nego samouvjereni Tyson Fury, ali samouvjeren je s razlogom.

Zanimljiva godina čeka Tysona Furyja, a nakon podosta dosadnjikave 2022. godine u kojoj se borio s nedoraslim Derekom Chisorom i Dillianom Whyteom, nadamo se i puno uzbudljivijoj 2023. kad je karijera ‘‘Gypsy Kinga‘‘ u pitanju.

Linker
17. svibanj 2024 07:14