K1 i Boks

Tyson Fury dao Joshui rok do ponedjeljka da potpiše ugovor, Eddie Hearn mu poručio: ‘Neozbiljan si‘

 Anthony Joshua, Tyson Fury 

 FAYEZ NURELDINE/AFP/Profimedia
Pregovori za borbu su sve napetiji

Furyjeva drama oko umirovljenja, pa sada i oko sljedećeg protivnika traje već mjesecima. "Kralj Cigana" je prvo čekao ishod meča između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka da odluči o nastavku svoje karijere, a zatim je prihvatio Usykov izazov za ujedinjenje titula. No i to je palo u vodu nakon što je Usyk izjavio kako se neće boriti ove godine jer se želi zaliječiti do kraja, te se Fury radi toga već okrenuo zamjenskim protivnicima. Jedno vrijeme je prozivao Chisoru, pa je bio u aktivnim pregovorima s menadžmentom Manuela Charra, a tu je uvijek i Anthony Joshua koji bi mu donio vjerojatno najveću zaradu u karijeri.

Trenutno je ponovno nestrpljiv i dao je Joshui ultimatum da mora potpisati ugovor za njihovu međudobnu borbu do ponedjeljka (sutra), ali Joshuin menadžerski tim to i nije baš najbolje prihvatio. Naime, Eddie Hearn je u startu odbacio ovakav ultimatum i poručio Furyju da mora malo smanjiti očekivanja, a za iFL TV je rekao nešto više o tome.

"Tyson Fury nema namjeru prihvatiti ovu borbu ako želi pregovarati na ovaj način. Prvo je rekao da je umirovljen, zatim da daje svoj novac beskućnicima, a sada odjednom govori da će se povući iz pregovora ukoliko se ugovor ne potpiše do ponedjeljka. E pa to neće ići tako, mi u ponedjeljak tek imamo sastanak na temu diskusije određenih stavki iz ugovora."

"Čekali smo devet dana na ugovor i radimo vrlo intenzivno s Queensberry, nikome nije do šale, sastajali smo se s BT-om, DAZN-om i Queensberry kako bi dogovorili uvjete i proces ali to se neće dogoditi do ponedjeljka. Ako si čovjek od riječi, onda odustani od borbe." - zaključio je Hearn.

Eddie Hearn ne shvaća Furyjeve izjave previše ozbiljno s obzirom na to da je trenutno u pregovorima i s boksačima iz konkurentskih promocijskih kuća, a smatra kako Fury nije niti na istoj valnoj duljini s Queensberryjem.

"Javnost zna, ti ćeš se boriti s Manuelom Charrom 3. prosinca (12. mjesec), uozbilji se. Nemoj tratiti naše vrijeme jer smo ga već ionako previše potrošili na građenje ove borbe. Ako se ne želiš boriti, povuci se. Smatram da Fury i Queensberry nisu na istoj valnoj duljini."

Linker
28. travanj 2024 10:38