K1 i Boks

U igru za Joshuinog zamjenskog protivnika upala su još dva imena, nećete vjerovati o kojim se teškašima radi!

Anthony Joshua

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Otkako je Dillian Whyte otpao iz borbe s Anthonyjem Joshuom zbog doping afere, konstantno se propitkuje tko će biti zamjenski protivnik za AJ-a. Mnogi kao glavnog favorita spominju upravo našeg Filipa Hrgovića koji se treba boriti s Demseyjem McKeanom, koji također visoko kotira u tom izboru.

Ipak, dogodio se svojevrsni hladan tuš. U igru su upala još dva teškaša, a fanovi nikako neće biti zadovoljni ako se ugovori borba s bilo kim od njih dvojice. Riječ je o Geraldu Washingtonu i Robertu Heleniusu, boksačima koji nisu ni približno na razini koja bi zadovoljila apetite boksačkog svijeta, ali očito je na snazi ona: "Gdje ima dima, ima i vatre".

Gerald Washington trebao bi se boriti protiv Dereka Chisore na ovoj istoj priredbi, no Amerikanac je rekao za Sky Sports da bi se "definitivno" suprotstavio Joshui, ako mu ta borba bude ponuđena, što je potvrdio i njegov trener, Malik Scott.

"Ovo je prilika koju bismo voljeli iskoristiti. Došli smo poraziti Chisoru, ali bili bi još sretniji da dobijemo šansu boksati s Joshuom", kazao je Scott, koji trenira i Deontaya Wildera, boksača koji bi Joshui trebao stati na crtu početkom iduće godine.

Druga opcija, Robert Helenius također se ozbiljno razmatra. Ono što je zanimljivo u ovoj priči jest da je 39- godišnji skandinavski teškaš posljednji put ušao u ring prije nekoliko dana, točnije u subotu kada je pobijedio Miku Meilonena prekidom u trećoj rundi. Finski teškaš je ozbiljna opcija zato što je u natjecateljskom ritmu, no veliki je upitnik koliko on može parirati jednom od nekoć najboljih engleskih teškaša.

Kako god bilo da bilo, čeka nas uzbudljivih par boksačkih dana..

Linker
28. travanj 2024 04:47